kategoria: A500
[#1] Bezinwazyjne RGB2HDMI w Amidze 500
Witam.
Jak macie wyprowadzony przewód HDMI z Amigi 500?
Interesuje mnie wykonanie bez robienia dodatkowej dziury w obudowie.
Np. coś takiego:
https://github.com/c0pperdragon/Amiga-Digital-Video/issues/47

Pozdrawiam.

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2025 16:58:11 przez ted
[#2] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@ted, post #1

O ile nie używasz złącza procesora zawsze możesz wyprowadzić poprzez otwartą klapkę tego złącza. Ja tak używałem HDMI, kiedy go testowałem z A500.
[#3] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@ted, post #1

To jest bardzo dobre rozwiazanie - na tasiemkach wyprowadzasz przez szczelinę i jest OK.
[#4] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@Kwiatki, post #3

Potwierdzam, rozwiązanie jak najbardziej wygodne i nieinwazyjne. Zrobiłem sobie wydruk z małą modyfikacją w postaci większej szerokości i dwóch wyjść HDMI pod RGB2HDMI i PiStorm HDMI. Jak będę miał więcej czasu to poprawię wygląd przez zeszlifowanie i lepszy odcień farby.

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2025 10:23:31 przez WojosRetro
[#5] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@WojosRetro, post #4

Witam.
Nie mam drukarki 3D.
Może mi ktoś wydrukować ze 2 sztuki?
Pozdrawiam.
[#6] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@ted, post #5

Poszukaj w necie kogoś ze swojej okolicy co drukuje. Ja drukarki niestety nie mam, ale jak interesuje ciebie moja przeróbka to poszukam pliku i ci prześlę - oczywiście jak się gdzieś się ostał.
[#7] Re: Bezinwazyjne GRB2HDMI w Amidze 500

@WojosRetro, post #6

A nie myślałeś żeby przetłoczenia na drukowanym elemencie dopasowac do miejsca w jakim montowany będzie on na Amidze?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem