[#1] Dyskietki .... Dużo!
Witam wpadły mi w ręce dyskietki od PC, czyli HD. Jest przynajmniej raz coś na nich nagrane. Jest tego cała reklamówka. Zapakowane są w pudełka w większości plastikowe po 10 sztuk. Co z tym można zrobić? Ja prawdziwej Amigi nie mam, tylko tę A500 Mini, więc nie mam na czym sprawdzić. Musiał bym kupić flopa na USB do PC. Czy może ktoś by chciał? Kiedyś mi pomogliście, choćby właśnie w zakupie tej A500 Mini, to i ja jakoś mogę się odwdzięczyć. Czy zwyczajnie kupić flopa do PC, sprawdzić je i sprzedać, za ile?
[#2] Re: Dyskietki .... Dużo!

@gilban, post #1

/Facebook mode ON
- panie to nic nie warte
- daję 10 zł i jestem nawet dzisiaj
/Facebook mode OFF

Żarty żartami, ale skoro nie potrzebujesz to wystaw od złotówki na Alledrogo. Rynek zweryfikuje. Zawsze się klient na to trafi.
A jak chcesz je sprawdzać to by się przydał PC z normalną stacją dyskietek, bo te na USB wydaję się, że tak sobie działają.
4
[#3] Re: Dyskietki .... Dużo!

@TomcioPaluszek, post #2

Stacje na USB są różne, jedne działają bezproblemowo i obsługują różne formaty, inne tylko 1.44MB. Ale jeśli to kwestia sprawdzenia na zasadzie przeformatowania to każda się nada.

Ja dyskietek HD używam do Amig/Atari po zaklejeniu otworu gęstości. Nagrywam sobie obrazy Greaseweazzle i z tym nie ma problemów. Tym niemniej, trzeba zdawać sobie sprawę, że nie zawsze działa nagrywanie na stacji w docelowym kompie bo niekoniecznie były one przystosowane do nośnika HD (mało kiedy). Ale mam chyba tylko jedną taką stację, poza nią to poprzerabiane PC-towe więc mi to nie robi różnicy
[#4] Re: Dyskietki .... Dużo!

@gilban, post #1

Czy może ktoś by chciał? Kiedyś mi pomogliście, choćby właśnie w zakupie tej A500 Mini, to i ja jakoś mogę się odwdzięczyć

Widzisz, tak się składa, że temu który Ci ufundował A500mini z własnej kieszeni, takie dyskietki by się przydały bo ma sporo komputerów i czasem na lajwach na yt dyskietki nagrywa. On na pewno się ucieszy z takiej reklamówki dyskietek
7
[#5] Re: Dyskietki .... Dużo!

@Madman, post #4

Każdy by się ucieszył :) Ja np. jak jakieś dyskietki trafie na giełdzie to zawsze lubię je przeglądać. A to się trafią jakieś nudesy, albo dokumenty prywatne
2
[#6] Re: Dyskietki .... Dużo!

@TomcioPaluszek, post #5

...albo prywatne nudesy? hide2
4
[#7] Re: Dyskietki .... Dużo!

@recedent, post #6

...albo prywatne nudesy?

np w pieluchach
xD
3
[#8] Re: Dyskietki .... Dużo!

@TomcioPaluszek, post #5

Kolega chciał się tylko odwdzięczyć no to zasugerowałem kto moim zdaniem na to zasługuje najbardziej. I tak zrobi co zechce, jego sprawa.
1
[#9] Re: Dyskietki .... Dużo!

@gilban, post #1

Witam.
Na ppa.pl jest giełda.
Popakuj po 10 sztuk, zrób fotki i wystaw.
Pozdrawiam.
1
[#10] Re: Dyskietki .... Dużo!

@Madman, post #8

Kolega chciał się tylko odwdzięczyć no to zasugerowałem kto moim zdaniem na to zasługuje najbardziej.

Popieram
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem