kategoria: A500
[#1] Problem Kontroler dysku twardego / 8MB FAST dla Amigi 500 - A500_8MB_ide2
Witam,
kupiłem ostatnio do amigi 500 Kontroler dysku twardego / 8MB FAST dla Amigi 500 - A500_8MB_ide2.
Kickstart mam 3.2 Hyperion 47.111 Po załadowaniu obrazu na kartę z AGS wgrywa się do połowy i prosi o włożenie dysku z AGS (jakby w połowie wczytywania karta przestała być widoczna przez amigę).
Próbowałem na różnych kartach i różnych przejściówkach do kart i cały czas to samo. Zaznaczę, że na amidze 600 nie mam tego problemu.
Ktoś miał podobny przypadek?.
[#2] Re: Problem Kontroler dysku twardego / 8MB FAST dla Amigi 500 - A500_8MB_ide2

@Kaktus, post #1

czyżbyś miał wgrany zły .device
zrób tak jak tu:

https://www.ppa.pl/forum/amiga/47806/a500_8mb_id2/2#m840890
1
[#3] Re: Problem Kontroler dysku twardego / 8MB FAST dla Amigi 500 - A500_8MB_ide2

@Cezarykl, post #2

Powinno pomóc 👍wgranie Lide.device zamiast oktagon.device na pewno rozwiązuje problemy kart większych niż 2Gb.
2
[#4] Re: Problem Kontroler dysku twardego / 8MB FAST dla Amigi 500 - A500_8MB_ide2

@enzo83, post #3

Super o to chodziło.
Bardzo dziękuje za pomoc.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem