kategoria: A600
[#1] A600+hdd z CF
Mam A600, kickstart 2.05 37.350, workbench 2.1. Do amigi wkładam adapter CF 44pin z taśmą. Do adaptera CF 16Gb. HddTools wykrywa CF i podaje, że są 2 partycje po 4Mb. Wszystko wygląda OK. Po reboocie mam DH0: nodos. Robię szybki format ale mam komunikat not a valid DOS disk. Próbowałem to samo z innym adapterem (ma rezystor na jednej linii taśmy) i kartą CSD mini 32Gb. To samo. Teraz próbóję długi format. Bardzo długo robi.... Gdzie tkwi problem ?
[#2] Re: A600+hdd z CF

@Ferrit, post #1

Partycje ffs max 2GB.
Scsi.device z kick 37.350 obsługuje tylko dyski do 4GB.

Zacznij od małej jednej partycji 256MB .
Jak będzie wszystko działać poprawnie, możesz poeksperymentować z partycjami do 2gb i sumą partycji do 4GB.
[#3] Re: A600+hdd z CF

@Ferrit, post #1

kickstart 2.05 37.350

w tym kickckstarcie jest ograniczenie dysku do 4gb
masz 2 możliwości:
1) loadmodule nowySCSI.device
2) wymienić kick na jakiś nowy
[#4] Re: A600+hdd z CF

@Cezarykl, post #3

Działa z partycja i dyskiem 256Mb. Dziękuję za pomoc.

Ostatnia aktualizacja: 06.09.2025 15:16:25 przez Ferrit
[#5] Re: A600+hdd z CF

@Ferrit, post #4

Jak przenieść, instalować gry z dyskietek na hdd ?
[#6] Re: A600+hdd z CF

@Ferrit, post #5

1. Wiele gier ma swoje własne instalatory.
2. Jeśli dyskietka jest dosowa można skopiować jej zawartość na dysk i zrobić przypis assign.
3. Zastosować program WHDLoad który sam zrzuci dyskietki do obrazów - wymaga oryginalnych wersji gier.
[#7] Re: A600+hdd z CF

@Ferrit, post #5

najprościej: zainstaluj WhdLoad - link
a tu masz archiwa z grami w tym formacie: link
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem