kategoria: Sprzęt
[#1] Protracker na PiStorm Emu68 (A1200) – problem z DISK OP
Cześć,

Czy ktoś z Was używa Protrackera na Amiga 1200 z PiStorm + Emu68?
U mnie program się uruchamia (testowałem na wersji 4 beta, 3.61, 2.3d i 3.15), ale gdy tylko wchodzę w DISK OP. żeby załadować moduł, to nic nie wyświetla. Kursor zmienia kolor na zielony i całość się wiesza – nie da się ani wyjść, ani nic nacisnąć, zostaje tylko reset.

Wygląda to tak, jakby Protracker miał problem z dostępem do systemu plików pod Emu68.
Czy ktoś miał podobny przypadek i udało się to jakoś rozwiązać?

Z góry dzięki za każdą wskazówkę!
[#2] Re: Protracker na PiStorm Emu68 (A1200) – problem z DISK OP

@RetroSpawn, post #1

Jaki kick ?
Próbowałeś odpalić PT po włączeniu Amigi bez s-s w earlymenu ?

Uruchom Amigę z dysku IDE, a partycje EMU68 wyłącz w early-menu.
Zobaczysz czy freeze systemu po wejściu w DISK OP to wina szybkiego SD czy EMU68

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2025 12:23:10 przez Norbert
[#3] Re: Protracker na PiStorm Emu68 (A1200) – problem z DISK OP

@Norbert, post #2

Ja tutaj miałem problemy z PT i mi któryś Kolega napisał, że to wina FPU w 060. Zmieniłem wersję i działa.

Popróbuj kilka wersji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem