kategoria: A600
[#1] A600+pcmcia+cf
Walczę z uruchomieniem CF tak, aby była widziana w A600 i PC. Chciałbym przenosić dane (gry i programy) ściągnięte z neta dla Amigi przez PC i przenieść do A600 do HD (mam IDE + CF16Gb z 2 partycjami po 512Mb). Mam pcmcia, mam CF 4GB i 16GB. Mam sterowniki do pcmcia na dyskietce. Robię wg filmów na YT. Skopiowałem sterowniki z dyskietki do oznaczonych miejsc na HD (mam IDE + CF16Gb z 2 partycjami po 512Mb). Workbench 2.1 nie chce zobaczyć karty cf na pcmcia. W HDTool też nie widzę tej cf. Zmieniając wpis w informacji hdtool z scsi.device na compactflasch.device widzę kartę cf jako 20Mb ale nie chce zrobić partycji.... Co robię źle ?
[#2] Re: A600+pcmcia+cf

@Ferrit, post #1

format ma być w FAT32 pod windowsem !

i nie każdą CFkę zabaczy ci amigowy port PCMCIA
:)
testuj, sprawdzaj różne karty.
[#3] Re: A600+pcmcia+cf

@Ferrit, post #1

Użyj MountDos
Jeśli nie masz FAT95 dograj do L:
W ikonie Mountdos przy DEVICE podmień scsi.device na compactflash.device, UNIT 0
Pozostaw aktywne ( bez nawiasów ) FAT95, INFO oraz MOUNT.
INFO wyświetli partycje w MBR, MOUNT je zamontuje bez tworzenia mountlisty.
Pokaż jak widzi MOUNTDOS kartę CF z FAT32.

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2025 16:21:13 przez Norbert
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem