[#1] "przystawki" do Amigi
Witam.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów zabawiał się z portem szeregowym Amigi? Mam na myśli konstrukcje sterowane przez Amigę za pomocą w/w portu. W czasopismach typu Elektronika Praktyczna pojawiało się wiele takich konstrukcji do PC. Ostatnio jednak słyszałem, że w dawnych czasach w różnego rodzaju czasopismach Amigowych pojawiały się podobne konstrukcje z opisem wykonania, jaki programem do sterowania. Widział to ktoś może czy to tylko taka "legenda"?

[#2] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #1

Widziałem u znajomego programator EPROMow, widziałem wyswietlacz LCD, czytałem opisy i recenzje playera MP3. Ale głowy nie dam czy to bylo na porcie szeregowym czy rownoległym.
[#3] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #1

W "Elektronice dla wszystkich" był kiedyś "Kącik elektronika amigowca" prowadzony przez Sławomira Skrzyńskiego
[#4] Re: "przystawki" do Amigi

@zyga64, post #3

A orientujesz sie może czy można gdzieś zakupić te numery, ew. dobrać się do jakichś skanów ?

A tak dodam jeszcze, że nie jest dla mnie zbyt dużą różnicą czy będą to projekty z wykorzystaniem portu szeregowego czy równoległego.

[#5] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #1

w ACS bylo kiedys o programowanym wlaczniku zegarowym

[#6] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #4

Posiadam te numery EdW w formie elektronicznej.
[#7] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #1

moze poszukaj jeszcze na Amiga HwB.Nie wiem czy sa tam jakies schematy ale pobuszowac warto.

[#8] Re: "przystawki" do Amigi

@zyga64, post #6

Mógłbyś może je jakoś udostępnić? Co by nie zaśmiecać forum to proponuje kontakt na priv. Mój e-mail jest w profilu. Będę bardzo wdzięczny.

[#9] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #8

wydaje mi sie ze mozna by zamiescic linka, na forum bo wiele osob by na pewno skorzystalo, ja tez z checia bym skorzystal.

[#10] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #8

zawsze mozesz probowac szukac na http://retroreaders.pl/

ewentualnie złożyć requesta : )

[#11] Re: "przystawki" do Amigi

@zyga64, post #6

Wiele osob bylo by wdziecznych za udostepnienie. Ja rowniesz.

[#12] Re: "przystawki" do Amigi

@pawel301, post #11

Proponuje skompresowanie i wysłanie na rapidshare.com oraz zamieszczenie tutaj linka. Myślę, że to byłby sposób zadowalający dla wszystkich.

[#13] Re: "przystawki" do Amigi

@widelec, post #12

Proszę bardzo. Oto link:
http://rapidshare.com/files/107490431/kacik_elektronika_amigowca.zip.html
[#14] Re: "przystawki" do Amigi

@zyga64, post #13

To jest piękne :D Właśnie o coś takiego mi chodziło. Dzięki wielkie. OK

Temat chyba do zamknięcia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem