[#31] Re: Amiga OS 3.2

@Don_Adan, post #30

Co pamiętam:

- instalowałem OS3.9 na czystej partycji
- mam KS 3.2.x obecnie i na tym mi działa OS3.9
- OS3.9 włączam sporadycznie, mój główny OS to OS3.2.x
[#32] Re: Amiga OS 3.2

@rootspk, post #12

Dysk Modules zawiera poszczególne elementy kickstartu w formie plików i ładuje je w razie potrzeby przy starszych wersjach fizycznych kości w Amidze.
[#33] Re: Amiga OS 3.2

@wali7, post #28

Tylko mnie nawet bardziej chodzi o AKReal, który zdaje się wymaga OS 3.9, a jak mam już 3.1.4 oraz 3.2 na drugiej Amidze i chciałbym to jakoś w przyszłości spróbować pogodzić, bo AKReal to współczesny i spory pakiet oprogramowania
[#34] Re: Amiga OS 3.2

@_DiskDoctor_, post #31

Cytując stopkę: "AmigaOS 3.2.3 + AmigaOS 3.9 BB1&2 + AK Real 9.3 + AmigaSYS 4 R1.3 + ClassicWB" ?

Czyli domniemam, że:

- AmigaOS 3.2.3 + AmigaOS 3.9 BB1&2 + AK Real 9.3

- AmigaOS 3.2.3 + AmigaSYS 4 R1.3 + ClassicWB

Też mam Warpa z WarpVision i dwie karty CF + SD jako HDD i właśnie na tej drugiej planuję:

AmigaOS 3.9 BB1&2 + AK Real

Na partycji startowej z karty SD Warpa, mam 3.2.3 zdaje się, chociaż KickStart 3.1.4 ciągnie z Warpa, a na płucie fizycznie jest 3.2

Takie trochę pogmatwane...

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2025 17:09:40 przez lukjan
[#35] Re: Amiga OS 3.2

@bfgmatik, post #21

Kurcze odkopałem programator to Willem 7.1 , kiedyś czegoś takiego się używało. może z 1x go użyłem.
Chyba muszę kupić nowy programator , bo ten to raczej pamięta czasy win xp.
[#36] Re: Amiga OS 3.2

@lukjan, post #34

Wygoglałem sobie co to ów "AK Real 9.3"... jakiś gotowiec. Czyli znowu jakieś dziwne kombinacje kickstarów, niedopasowanych do nich plików systemowych i stochastyczny zbiór łatek z Aminetu. Może i na dysku twórcy takiego "dzieła" to jakoś działa, jednak na przypadkowych konfigach ludzi, którzy często swój kontakt z Amigą mieli 30 lat temu w postaci Superfroga odpalonego na gołej A500*, jest przepisem na litanię problemów i gorzkie żale na portalach typu PPA...
Nie ukrywam, jestem zapiekłym wrogiem wszelkich Amigowych gotowców.

* podejrzewam, że również starzy amigowi wyjadacze mogą mieć pewne problemy z ogarnięciem takiego miszmaszu
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem