[#1] AMIGA OS3.2 CF
Dostałem dzisiaj kiki do 3.2 i postawiłem system na świeżo.
Kurde i mam problem bo pliki cf0 dałem do devs/dosdrives a compastflash do devs
Uruchomiłem fat32 i d....
Nie widzi żadnych cfek , coś źle zrobiłem ???

Sprawdziłem na systemcheck i widzę normalnie kartę podpiętą ale nie może mi jej zamontować, cholera wie czemu. Zresztą żadnej nie chce zamontować.

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2025 15:34:21 przez rootspk
[#2] Re: AMIGA OS3.2 CF

@rootspk, post #1

FAT95 do "L", compactflash.device (ver 1.32!) do "DEVS:", CF0 i CF0.info do "DEVS:DosDrivers".

Reboot Amigi i ma automatycznie zamontować kartę. Jeśli jej nie widzi w konsoli poleconko mount CF0:

Działa na WB 3.1 jak i na AmigaOS 3.2.

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2025 15:41:25 przez pong777
[#3] Re: AMIGA OS3.2 CF

@rootspk, post #1

Mam tak samo, odpuściłem temat,
[#4] Re: AMIGA OS3.2 CF

@pong777, post #2

To nie działa, wszystko jest w miejscu jakim opisałeś, zamontować napędu się nie da, wywala błąd że jest zamontowany a gdy próbuję na niego wejść to wywala błąd CF0::Bad number
[#5] Re: AMIGA OS3.2 CF

@rootspk, post #4

Czy zawartość karty jest widoczna w czytniku kart pod PC/Mac? Czy karta ma format FAT32? Czy nie jest używane jakieś rozszerzenie pamięci typu 8 MB Fast albo coś z procem 020? Jeśli tak trzeba ograniczyć pamięć do 4 MB Fast max. I jeszcze pytanie jeśli jest to instalator AmigaOS w wersji PCMCIA to ok powinien być tam widziany bo on jest w formacie FAT32 natomiast jeśli jest to wersja zainstalowana na CF to tej karty nie będzie widać w porcie PCMCIA.

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2025 15:52:56 przez pong777
[#6] Re: AMIGA OS3.2 CF

@pong777, post #5

Ok już wiem co jest nie tak

Problemem jest Mtec 1230/28 , musi mieć jakieś ustawienia na zworkach które robią problem, niestety nie mam instrukcji do niej

Po wyjęciu jej działa cf
1
[#7] Re: AMIGA OS3.2 CF

@rootspk, post #6

Znalazłem i to jest tak że powyżej 4MB pamięci na MTec'u, cf nie będzie działać. Po zmianie zworek działa jak należy.

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2025 16:12:48 przez rootspk
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem