kategorie: A4000, Sprzęt
[#1] A4091 Mini i GAL
Cześć,
Kupiłem ostatnio na Amibay'u A4091 mini, żeby podmienić ją z moją pełnowymiarową a4091 i zyskać trochę miejsca, bo mam w A4000 Firebird'a PCI. Niestety po podmiance Amiga nie startuje. Doszedłem do tego, że gryzie się z moją ApocalypsePPC, po wywołaniu StartPPC system się wywala. Po wyciągnięciu PPC z PCI karta działa, nawet z BFG na 100MHz.

Podmieniłem kość z firmawe'm i to nie pomogło, więc stawiam na GALe. Okazuje się, że są inne wlutowane na obu kartach.

Chciałem zapytać osoby składające co o tym uważają, bo monter uważa, że one są ok i testował i mu działa.

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2025 19:15:01 przez jargo
[#2] Re: A4091 Mini i GAL

@jargo, post #1

Z tego co wiem monter wprawdzie posiada 4000D z BFG ale nie posiada zadnej solution z PCI.
[#3] Re: A4091 Mini i GAL

@jargo, post #1

GALe nie mają nic do rzeczy, chyba że są inne wsady do nich w stosunku do pełnowymiarowej karty. Stawiałbym na bootrom.
[#4] Re: A4091 Mini i GAL

@superbonio, post #3

Podmieniłem bootrom, bo to jestem w stanie zrobić w przeciwieństwie do GALi i nie pomogło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem