[#1] Problem z instalacją OS3.9
Mam A1200 z pistorm. W nim karta z coffeine. Na kontrolerze z a1200 dysk i CD-ROM. Próbuję na dysku z kontrolera ide zainstalować os3.9. Po instalacji jest problem, żeby system wstał. Na przykład wywala komunikat o braku ENV, mimo, że s-s jest utworzenie katalogu i jego przypisanie jako ENV:.
Kiedyś z tej płyty normalnie instalowałem na a1200 z kartą Apollo 1240. Tak samo na próbę zrobiłem instalacje na uae i tam działa. Przeniosłem pliki z dysku uae na dysk amisi i dalej kicha. Czasem uruchomienie kończy się czarnym ekranem. Stworzenie emergency disk też nic nie daje, bo z tej dyskietki system nie startuje.
Na próbę, na dysku do instalacji 3.9 zainstalowałem 3.1. ten 3.1 startuje bez problemu. Nainstalowanie na niego 3.9 też nie daje systemu, który daje się uruchomić.
[#2] Re: Problem z instalacją OS3.9

@mareq, post #1

To potraktuj pistorm tylko jako karta turbo.
Nie używaj dysku na RPi.
Tylko samo IDE. Tak jak miałeś na Apollo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem