kategoria: A1200
[#1] Warp: update plików KICK
Mam z tym od niedawna problem (Warp 1260). Dwa razy próbowałem.

- cztery pliki kick<n>.bin
- plik config.txt ("force-prog")

I próbuję za pomocą version sprawdzić, czy mam KICK3.2.3 (kick0.bin). Niestety nie.

Co może być jeszcze inną przyczyną niż pomylenie plików KICK czy pliku config.txt?

Aktualizuję oczywiście bez jednoczesnego aktualizowania Firmware.
[#2] Re: Warp: update plików KICK

@_DiskDoctor_, post #1

https://amigawarp.eu/download-files/warp-quickstart.pdf

Jeśli robisz wszystko jak w instrukcji, to przyczyną może być pendrive. Nie z każdego da się zrobić update firmware/kicków, niektóre chyba wstają zbyt długo.
[#3] Re: Warp: update plików KICK

@Jacques, post #2

Dzięki za odpowiedź.

Ten pendrive używam na stałe. Wszelkie wcześniejsze update'y tak firmware'u jak kicków, były robione z niego i działały.

Ale sformatuję go i spróbuję raz jeszcze, bo może przez to użycie jest zabagniony. Jeszcze na dodatek, Maki jakieś syfiaste pliki niewidzialne na to pakują.
[#4] Re: Warp: update plików KICK

@_DiskDoctor_, post #3

Nie pomogło.

Jeszcze sprawdzę pliki KICK, choć nie chce mi się wierzyć, że pomyliłem się 2x z tym.
[#5] Re: Warp: update plików KICK

@Jacques, post #2

Udało się.

Powód? Przeczytałem ponownie (bo znam dobrze) podlinkowaną instrukcję. Nie jest ona oczywista ale można po lekturze tej odnośnej sekcji domyślić się, że de facto aby wgrać nowe pliki KS, należy... zrobić upgrade FW Warpa jednocześnie.

Trochę to dziwne rozwiązanie i na około, robiłem to poprawnie ale ponad rok temu i zapomniałem. Dzięki za podpowiedź!
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem