kategoria: A4000
[#1] Amiga 4000 Rev B czarny ekran
witam
płyta głównej Amiga 4000 rev b , karta procesorowa z drugiej a 4000 sprawna ustawiono identycznie zworki , kości ram sprawdzone , nie startuje na diagromie . diagrom sprawdzony w a 1200 i dugi komplet nagrałem ze strony diagroma , 2 raz zaświecił czerwony ekran na wiele włączeń , wymienione kondensatory , płyta wyczyszczona i przemierzone podejrzane ścieżki i sprawne , napięcia w normie

oglądnięta w powiększeniu cała płyta , bezpieczniki pomierzone
okolice baterii przemierzone ok ,
zmierzone wszystkie przejścia z rom do alice
i okolice
2 x był czerwony ekran
reset stan wysoki 5v
wykresy są za garym 28MHZ i 7 MHZ

[#2] Re: Amiga 4000 Rev B czarny ekran

@Panstalin2, post #1

z gary 43 wychodzi 25 mhz
jutro zrzucę U177 zobaczę co jest pod nim i zamiast zegara U178 wstawie podstawkę
[#3] Re: Amiga 4000 Rev B czarny ekran

@Panstalin2, post #1

Wypluwa coś przez serial
[#4] Re: Amiga 4000 Rev B czarny ekran

@Berr131268, post #3

na serial właśnie nic nawet nie próbuje nawet ....
[#5] Re: Amiga 4000 Rev B czarny ekran

@Panstalin2, post #4

Ja zaczął bym od sprawdzenia połączenia układów i pierwszego sprawdził bym Alice , cpu z rom itd.
[#6] Re: Amiga 4000 Rev B czarny ekran

@Berr131268, post #5

Alice z romem sprawdziłem na początku
natomiast rom do cpu jutro chciałem sprawdzić od spodu

a kartę procesorową idzie wsadzić drugą stroną żeby przedzwonić również złącze cpu do rom ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem