[#1] PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?
Naprawiłem sobie złącze PCMCIA w mojej "ostatecznej" Amidze 1200. Co z tego, skoro dalej mi nie działają karty CF/SD :)

Czy ma ktoś sprawdzony zestaw (czyli na pewno działający), który da się obecnie kupić, składający się z:

1. Adaptera PCMCIA
2. Adaptera CF do SD
3. Karty SD

Ewentualnie, w wersji biednej:

1. Adaptera PCMCIA
2. Karty CF

Ktoś, coś?
[#2] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@KubikRulez, post #1

Sterowniki CFD (compactflash.device), CF0, FAT95 zainstalowane?
[#3] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@pong777, post #2

Tak jest. Sprawdzałem zarówno wersję z dyskietki, którą dostałem razem z adapterem, jak i najnowszą chyba (v1.33). Na dwóch Amigach.
[#4] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@KubikRulez, post #3

Co wypisuje cfddebug z pakietu CFD ?
Złącze pcmcia jest sprawne mechanicznie ( nóżki są proste) ?
[#5] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@KubikRulez, post #3

Mogę Ci wypożyczyć do testów sprawdzony zestaw z kartą CF i dyskietką która odpala na pewno.
[#6] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@KubikRulez, post #3

Hola hola.
Widzę że twoja płyta a1200 ma uszkodzone ślizgi przy złączu pcmcia.
Sprawdź czy piny nie są powyginane
[#7] Re: PCMCIA CompactFlash który faktycznie działa?

@Norbert, post #6

Ja mam taki:
https://www.amazon.pl/Transcend-adapter-CompactFlash-PCMCIA-TS0MCF2PC/dp/B0009M069Y

sa rożne typy zdaje sie, musi być chyba typu I.

pojawia się cos na pulpicie?
Nie do końca pamietam ale chyba trzeba edytować plik CF0, to jest plik tekstowy tzw. mount-lista
chyba trzeba tam coś wpisać, chyba że ten dostepny jest juz gotowy.. moge zerkać potem u siebie

Przyznam że CF pod PCMCIA to jedno z lepszych rozwiazan ktore mam u siebie, duzo wymieniam pomiedzy PC/Amiga i to jest super sposób.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem