[#31] Re: Amiga1200 i zorro II

@Fazior, post #29

No nie. Zorro w a1200 pracują z pełna szybkością jaka mogą. Scandubler o którym mowa nie rozwija pełnych możliwości w Amidze 2000

Benedykt

[#32] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #31

Działają z pełną szybkością ZII CV/64 rozwija podobno skrzydła po włożeniu do ZIV.

[#33] Re: Amiga1200 i zorro II

@arti4-92, post #32

oczywiście, zwłaszcza, że autorski projekt Elboxu jakim jest ZIV używa zupełnie innych złącz niż ZII, które ma CV64/3d...
ale wiem co masz na myśli ;) , tzw. Fast ZorroII obecne w busboardach ZII i kartach CV64/3d produkcji DCE. Możliwe, że Elboxowe bosboardy ZII też obsługują ten tryb. Z tym, że jest to jedynie dwa razy wyżej taktowany ZII, co nadal jest wolniejsze od ZIII (w którym CV64/3d też potrafi pracować). Powiedzmy sobie szczerze - z kart dla ZIII to CV64/3d nie jest demonem szybkości, chociaż niewątpliwie jest to jedna z najlepszych kart Zorro (w II przebija ją jednak PicassoIV, a w III PicassoIV i CV64).
[#34] Re: Amiga1200 i zorro II

@wali7, post #33

EE to chodziło mi o ZIII (to a4000 jakie ma porty )

[#35] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #31

Ale amiga nie pracuje z pelna szybkoscia, taniej i lepiej mozna to zrobic na medku dolozyc do tego karte tv, karte dzwiekowa, sieciowke za grosze. Zorro 2 daje Ci wolna karte gfx i nic wiecej, chyba ze masz zamiar szukac sieciowki albo karty dzwiekowej na z2, co wogole jest juz jakims nieporozumieniem - CENA!!! Ps. piszesz ze skandoubler nie bedzie dzialal, przestanie podwajac czestotliwosc przy ecs:)?

Ostatnia modyfikacja: 23.04.08 14:10
[#36] Re: Amiga1200 i zorro II

@Fazior, post #35

Amigowe karty dźwiękowe nie są nieporozumieniem. Pochodzą z czasów, kiedy nie chodzono na kompromisy.
[#37] Re: Amiga1200 i zorro II

@Daclaw, post #36

Ja nie mowie ze one sa zle, ja mowie ze sa trudno dostepne i kosztuja swoje, zestaw z2+gfx+muza+siec jest wydajnosciowo slabszy niz mediator, a koszt czegos takiego jest horrendalny w porownaniu do medka.

[#38] Re: Amiga1200 i zorro II

@Fazior, post #35

Zaczynasz pisać głupoty. najpierw mówisz ,że nie chodzi o ekonomie a teraz piszesz. że Zorro+karty są droższe od medka. Oczywiście. że są droższe. Amiga to hobby, pasja. Taka ładnie wypasiona Amiga jest zarazem bardzo klimatyczna jak i zabytkiem klasy zerowej :) Scandubler do cybervisiona nie tnie kolorów. Prawidłowo odzwierciedla paletę 256 barw. Gry na Aga będą wyświetlane prawidłowo bez przekłamań. Wkładając taki scandubler do a2k po prostu nie wykorzystasz jego pełnych możliwości.

Do do dalszych tekstów typu zorro to dno. Prosił abym abyś przytemperował nieco swój młodzieńczy temperament. Mam zarówno Amigę z medkiem jak i slotami Zorro II. używanie obydwu komputerów daje mi dużo frajdy i radości. W końcu to Amiga :)

Nie pisałem ani w jednym poście ,że Zorro jest lepsze od medka czy vice versa.

Medek ma masę zalet a Zorro ma dla mnie klimat.

Benedykt

[#39] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #38

[#40] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #38

Tja, tak na zakonczenie sie powtorze:) MOIM ZDANIEM karty Zorro maja klimat i sens w amigach z Zorro, czyli duzych amigach:). Jak juz pisalem do a1200 sa lepsze i tansze rozwiazania. Z2 w amidze 1200 to beznadziejny, powolny potworek, ktorego czas minal mniej wiecej wtedy kiedy ceny duzych amig spadly ponizej 1000 zł.

[#41] Re: Amiga1200 i zorro II

@Fazior, post #40

Tym samy sądzę, że jasno i wyraźnie przedstawiliśmy nasze poglądy :)

Pozdrowienia dla Faziora

Benedykt

[#42] Re: Amiga1200 i zorro II

@arti4-92, post #32

Zapamiętaj że CV64 nie działa z ZorroII. Z ZorroII działa CV64/3D. A z ZorroIV działa szybciej specjalna wersja CV64/3D.
[#43] Re: Amiga1200 i zorro II

@kmilota, post #42

A było w ogóle coś takiego?? Jaka to specjalna wersja??

Benedykt

[#44] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #43

Komentarz 33 Wali7:)

[#45] Re: Amiga1200 i zorro II

@Benedykt Dziubałtowski, post #43

Czy wyszło, to nie mam zielonego pojęcia. W każdym razie Elbox się jakoś reklamował.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem