[#1] MOD ' yfikacja - A600 up 1200
Od dość długiego czasu zastanawiając się, że powoli wypada trochę rozbudować A600, wpadam na mniej lub bardziej szalone pomysły. O xT z overclockiem już pisałem w innym wątku.

Teraz jednak zacząłem rozmyślać nad bardziej odklejonym pomysłem:
Gdybym posiadał obudowę z klawiaturą A1200 to spróbować włożyć tam płytę A600. Tak wiem, trzeba by tu i ówdzie porzeźbić, ale najtrudniejsze o ile niekompatybilne to czy wetknięcie tasiemki klawiatury A1200 do płyty A600 jest możliwe, czy wymagało by to elektroniki, plątaniny - innymi słowy - czy to możliwe w prosty sposób.

Zakładam, że nie. I tu drugi pomysł. Wydrukowanie 3D obudowy mniej więcej A1200 podobnej - tak by umieścić w niej w lewej części normalnie A600 i klawiatury A600, a w miejscu gdzie normalnie jest w A1200 klaw. numeryczna podobnie jak w C=65 zrobić napęd tyle że CD. Ot taki pomysł. Czekam na krytykę tudzież owacje. Postaram się niedługo zrobić symulacje 3D.

A przy okazji - ile by taki wydruk obudowy A1200 (minimalnie zmodyfikowanej w 2 cz. pomysłu) mógł kosztować? Da się to jakoś oszacować?

Nawet mam dla takiej A600 - Amiga 600 Long HDCD.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2025 02:34:28 przez xtro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem