[#1] warp3D+voodoo 3 2000+blizPPC
mam maly problem, niby banal a nie umiem zainstalowac Warpa3d na miom
blizzardziePPC.

Uzywam instalki i przeczytalem juz wrzystkie guidy i z warpa3d i te updatow elboxu.

mam najnowszy p96 2.1b (zainstalowane stery voodoo.card i 3dfxvoodoo.chip) z instalki warpa3d wybieram avenger'a, a potem ustawiam wszystkie zmienne Mediatora, Warp3d i Picasso96 wg zalecen elboxu i po uruchomieniu warp3dtest (z szuflady demo) wyswietla mi sie tylko pusty requester, ktory powinien zawierac tryby graf.

A po probie uruchomienia prgramu na warpa3d pod ppc jest guru ppc,a na m68k to juz totalna ciezka zwiecha. Snoopdos pokazuje niby ze drivery Avenger sa wczytywane ale nic poza tym sie ne dzieje, dodatkowo po zainsalowaniu pakietu pojawia sie zwis nawet przy uruchamianiu okna preferencji FreeSpace'a.

prosilbym o pomoc, bo chce ruszyc to 3D

pozdrawiam
stebel

[#2] Re: warp3D+voodoo 3 2000+blizPPC

@stebel, post #1

Masz na pewno Warp3D dla Mediatora i VooDoo? Czy z sieci jakis najnowszy? Co wpisales w GFXadres?
[#3] Re: warp3D+voodoo 3 2000+blizPPC

@stebel, post #1

Mialem identyczny problem , nie moglem dojsc przyczyny , a okazalo sie ze Warp3D na moim MMCD nie byl przeznaczony dla Mediatora . Co prawda zrobilem wszystkie upgrad'y jakie dostalem z Elboxu ale nic to nie pomoglo . Sprawdzalem SnoopDosem i wyszlo ze kaszania biblioteki , sprawdzilem je i wersje sie zgadzaly z najnowszymi , ale cos mnie tknelo i porownalem wielkosci plikow . BINGO . Wyglada na to ze instaler Warp3D nie zmienia bibliotek jesli sa tej samej wersji , ale te dla Mediatora sa jakos zmodyfikowane . Przegraj RECZNIE biblioteki Warp3D i sprobuj .
Powodzenia

[#4] Re: warp3D+voodoo 3 2000+blizPPC

@stebel, post #1

Witam
Prowadzę niewielki portal amigowy, tam dokładnie wyjaśniłem procedurę instalacją kary Voodoo pod Picasso96 i w ogule poprawną
instalację powerki w A1200, oto adres (wszystko znajdziesz na pierwszej stronie w spisie)

http://www.swiatamigiprv.republika.pl/

Przeprowadziłem setki instalacji i możesz mi wierzyć że jest to ta właściwa :D

A tak w ogóle serdecznie zapraszam wszystkich na moją stronę i do jej współ tworzenia bo sam nie dam rady pisać na każdą tematykę amigową,
więc artykuły , które ta znajdziecie są zazwyczaj pisane na podstawie moich testów.

Pozdrawiam i zapraszam
[#5] Re: warp3D+voodoo 3 2000+blizPPC

@Darek S., post #3

dzieki pomoglo, zainstalowalem stery z MMCD z wszystko gra i bucy:))) :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem