[#1] podstawka 040/060
Wie moze ktos jak fachowo nazywa sie podstawka pod proce 040 i 060

Chodzi mi tu o oznaczenie znakowe tak zeby koles w sklepie elektronicznym zaczail o co mi chodzi
[#2] Re: podstawka 040/060

@stebel, post #1

PGA182 - nie do dostania...
http://www.freescale.com/files/shared/doc/package_info/98ASS23428W.pdf

Ja najpierw wymyśliłem że utnę kawałek podstawki Socket 4 od pierwszego Pentium 60/66: http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_4 rozstaw pinów jest ten sam. Później kupiłem jednak płytę Maca 68k z 68lc040 - tam procki są w podstawkach. Jak potrzebujesz to odstąpię tą płytę - trzeba jednak sobie podstawkę samemu wylutować.

Ostatnia modyfikacja: 29.04.08 11:52
[#3] Re: podstawka 040/060

@stebel, post #1

Czasami bywają na eBayu. Jakieś półtora miesiąca temu udało mi się taką kupić.

Poszukaj, a może też trafisz na taką.

Można też wykonać taką podstawkę z jednorzędowych podstawek precyzyjnych. Należy odpowiednio je dociąć i posklejać ze sobą lub wlutować bez klejenia.
Trzeba tylko dokładnie je przymierzyć i oszlifować, bo jeżeli ci się rozchylą, to ciężko będzie włożyć w to procka.
A jeżeli Ci się uda, to nóżki możesz powyginać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ostatnia modyfikacja: 29.04.08 12:59
[#4] sa na ebayu

@cichym, post #3

kupilem w zeszlym tygodniu, koles byl ze szwecji mial wiecej. pewnie znowu sie pojawi aukcja. z wysylka itp 13 eur. szukalem wpisujac 68060
[#5] Re: podstawka 040/060

@stebel, post #1

A Socket A nie pasują??

[#6] Re: podstawka 040/060

@arti4-92, post #5

nie.
[#7] Re: sa na ebayu

@Valwit, post #4

Wow ! No to ja mam z Krakowa za 13 zł - giełda to potęga ! Tyle że zdobyłem ją już po tym jak dorobiłem podstawkę z listew precyzyjnych - jeszcze taniej bo 12zł :D
[#8] Re: sa na ebayu

@_luk, post #7

bilet do krakowa kosztje ciut wiecej. a 13 eur to raptem 3 1/4 piwa
[#9] Re: sa na ebayu

@Valwit, post #8

Co to za piwo popijasz ??!! (chyba właściwsze będzie pytanie "gdzie ?" ) A odnośnie Krakowa to dla mnie było taniej bo tu mieszkam (bilet odpada definitywnie) natomiast przypominam sobie, że chyba w jednym z krakowskich sklepów elektronicznych widziałem taką podstawkę tyle że drożej niż wspomniane 13zł ...
[#10] Re: podstawka 040/060

@zyga64, post #2

dzieki za pdfa. z czystej ciekawosci to za ta plytke ile chcesz?
[#11] Re: podstawka 040/060

@Valwit, post #6

Socket A pasuje po drobnej modyfikacji na stykach i zaślepieniu otworków .Problem jednak jest inny procesor wyltowany czasem nie styka dobrze tylko ze nóżkami nie lutowanymi jest ok.
Zresztą od dłuższego czasu zbieram się do opisania moich uwag w stosunku co do przeróbek kart apollo i blizarda w tej ostatniej udało mi sie zdobyć procek ppc603ev 300MHz niestety wadliwy ma usterkę że po kilku minutach się zawiesza (taki dostałem) w Mac-u trochę pracy w to włożyłem ale gra warta świeczki karta sie uruchamia mam kartę z scsi .Teraz zdobyć procka sprawnego muszę się popytać po forach związanych z Apple

Ostatnia modyfikacja: 30.04.08 16:01
[#12] Re: sa na ebayu

@_luk, post #9

i dlatego mam to w du...pompie. podstawka dzis przyszla poczta i nie musze lazic i szukac. oszczednosc czasu tez sie wlicza w koszty :)
[#13] Re: podstawka 040/060

@stebel, post #10

Chcę za nią 20 zł (jakby co jest tam 68lc040 25Mhz) w podstawce.
[#14] Re: podstawka 040/060

@zyga64, post #2

Witam, patrze sobie na rysunek i stwierdzam ze ta podstawka nie nadaje się pod procek 060. podstawka pod 060 powinna mieć cztery rzędy otworów na każdym boku. Poszukuje takiej podstawki pod 060 i myślałem żeby przerobić z socket 3 ale w tej tez brakuje otworów.praktycznie brakuje w środku podstawki i dokładnie z dwóch stron . Może jest osoba która ma na zbyciu taką podstawkę do 68060 Pozdrawiam Leszeksas

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem