[#1] Potrzebny scandubler z ff
Jaki najlepszy scandubler z ff do a 1200 polecacie.
Cena nie jest istotna.
A może coś z wyjściem hdmi... i jak obraz na bardzo dużym TV lcd będzie wyglądać?

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2025 18:25:51 przez Shredder
[#2] Re: Potrzebny scandubler z ff

@Shredder, post #1

Indivision AGA MK III. Ma wyjście HDMI. Ma dużo ustawień, pewnie do b. dużego telewizora też się nada. Z tego co pamiętam da się też puścić dźwięk po HDMI.
1
[#3] Re: Potrzebny scandubler z ff

@Shredder, post #1

Skoro był Indivision AGA MK3, to ja zapodam WarpedVision AGA - link
2
[#4] Re: Potrzebny scandubler z ff

@waldiamiga, post #3

Cena podobna do Indi, ma też obsługę audio po hdmi więc gdybym nie miał Indi, zastanawiałbym się co wybrać. Niby to WV ma predefiniowane tryby, nad Indi trzeba jednak posiedzieć i zrozumieć co i jak aby to poprawnie ustawić (są na PPA dwa wątki o Indi) ale jak się już ustawi to jest gitara. A jak ktoś ma w planie zakup akceleratora Warp to wybór może być prosty

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2025 16:51:03 przez Madman
[#5] Re: Potrzebny scandubler z ff

@Madman, post #4

A nie lepszy WarpedVision EXT ? Bardziej uniwersalny. I posiada dwie konfiguracje dla AGA i OCS/ECS.

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2025 16:56:52 przez amigachelm
[#6] Re: Potrzebny scandubler z ff

@amigachelm, post #5

Mam i używam z Amigą 600.
1
[#7] Re: Potrzebny scandubler z ff

@Shredder, post #1

Cena nie istotna... try this.

Ja mam Warp/Warpedvision (lite) na TV 55''.

Mam audio po HDMI oraz przełączanie się auto pomiędzy RTG i AGA. Plus inne ciekawostki z WARP.

Zadowolony. Do amigi z TV LCD polecam soundbara.
[#8] Re: Potrzebny scandubler z ff

@amigachelm, post #5

Czekałem długo na moment, aż EXT się pojawi. Zamówiłem. Podpiąłem pod Benq BL912 (1280x1024) przez DVI. Signal out of range. Coś we mnie pękło w tym momencie - odesłałem bo nie miałem siły szukać specjalnie monitora o proporcjach 5:4, który będzie z WV EXT współpracować... Plan był taki, że w Benq przez vga idzie A600, a przez DVI A1200. Kupno kolejnego monitora to było nieporozumienie. Zaznaczam, że na innych monitorach co testowałem (typowe 16:10) obraz był. Może coś poprawiono w fw od tego czasu (testowałem w grudniu 2024). Nie wiem.

Jest jeszcze coś takiego jak d520, ale nie wypuszcza obrazu więcej niż 1280x720, a z trybów 5:4 daje 640x512 co na matrycy 1280x1024 daje lekką interpolację (zależy od monitora). link <- niestety nie wiem jak z realną dostępnością/ czy trzeba pisać że jest się zainteresowanym.

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2025 17:34:34 przez -tbn-
[#9] Re: Potrzebny scandubler z ff

@-tbn-, post #8

No jest coś na rzeczy.

Goście od Warp uczepili się rozdzielczości 1280x1024 jako jedynej prawilnej. Przez to muszę używać upscaler chiński (ale jary). Spoko bo nie dokłada się do laga przynajmniej (robiłem testy ostatnio).

Ale z tym że lepiej nie supportować niż skalować to moim zdaniem trochę przegięli.
[#10] Re: Potrzebny scandubler z ff

@_DiskDoctor_, post #9

WarpVision jest może fajny, jeżeli system masz na ekranie RTG (bo masz kartę Warp na przykład), a scandoubler potrzebujesz tylko do gier i dem w PAL, oraz nie wahasz się nabyć dedykowanego monitora. W przeciwnym wypadku Indi AGA jest lepszy, bo bardzo konfigurowalny i dopasujesz go do każdego monitora i swoich upodobań. No i bez karty graficznej można pocisnąć Workbench w wysokiej rozdziałce.
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem