[#1] dyskietka dual format Amiga-PC od Retronics
W trakcie Retrosfery nabyłem na stoisku Retronics dyskietkę dual format Amiga/PC - takie wznowienie nośnika, który dołączano prenumeratorom Secret Service. Zawsze mnie fascynowało jak udało się to przygotować, że nośnik widzi zarówno Amiga jaki i PC. Na Amidze sprawdziłem już we wrześniu, a dzisiaj postanowiłem sprawdzić co widać na PC. No i dysk jest nieodczytywalny... Czy ktoś z forum nabył podobny nośnik i u niego działa pod PC?

[#2] Re: dyskietka dual format Amiga-PC od Retronics

@-tbn-, post #1

Też posiadam. Zarówno część Amigowa jak i PC jest odczytywalna (robiłem dumpa na Greaseweazle). Co do technikaliów zapisu polecam filmy RobSmithDev: Triple format (tak, są tez Amiga-PC-Atari ST na jednej dyskietce) i Dual format. Bardzo fajnie wytłumaczone.
[#3] Re: dyskietka dual format Amiga-PC od Retronics

@ZeeWolf, post #2

Dzięki wielkie OK Najprawdopodobniej problem u mnie wynika z użycia flopa na usb. Muszę się wybrać na stacjonarkę u rodziców i zweryfikować szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem