kategoria: Programy
[#1] IndiECSv4+P96
Cześć,
Czy macie jakiś pomysł, co może być problemem z P96v3.6.0?
W trakcie startu systemu mam taki komunikat "P96: could not create graphic board context for "IndiECS", please check your P96 installation".
Efekt jest taki, że Picasso96Mode nie widzi karty (no board). Instalowałem wielokrotnie P96 w kilku poprzednich
wersjach i kilka ostatnich firmwarów do IndiECS. Nic to nie dało. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydaje mi się, że kiedyś dało się przypisać kartę w P96Mode ale potem zabiłem swoją CFkę i instalacja na nowej, daje powyższe efekty. Na początku karta nie miała jeszcze wszystkich funkcjonalności dlatego tego nie używałem ale od jakiegoś czasu nie jest ona już tylko scandoublerem i chciałem się tym pobawić. To samo archiwum działa dobrze w A4000 z kartą PiccoloSD64.

HW:Amiga 600+Furia+3.1.4

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2025 23:11:25 przez pini

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2025 23:41:20 przez pini
[#2] Re: IndiECSv4+P96

@pini, post #1

Czy przypadkiem nie musisz mieć odpowiednio skonfigurowanego MMU.library? Bo IndivisionECS w trybie RTG wymaga sprawnego MMU (zwykłe karty RTG w Zorro nie potrzebują tego), więc może tu jest coś nieprawidłowo ustawione?
[#3] Re: IndiECSv4+P96

@pini, post #1

Furia nie ma pełnego procesora. Tak jak napisal Wali - musisz mieć MMU, czyli jakąś A630 lub inną z epoki na pelnym 030.
[#4] Re: IndiECSv4+P96

@-tbn-, post #3

Panowie, dziękuję za odpowiedź Nie wiem skąd wziąłem, że niby ze starą kartą CF to działało
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem