[#1] archiwum rar
Hej.
Dwa pytanka jak sobie radzicie z archiwami rara?

I drugie pytanie czy ktos z Was zmusił UnRARa z aminetu do jakiegos normalnego dzialania?

[#2] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

Hej,
Ja sobie radze dwojako:

- albo aminetowym Unrarem (jak tylko dotre do domu to Ci dokladnie powiem jak mam to ustawione)

- albo PCTaskiem...tu chyba nie trzeba nic tlumaczyc (glownie uzywam do archiwow *.exe - samorozpakowujacych sie) :)

Pzdr!
Bartek
[#3] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

uzywam unrara od swieta ale nie przypomianam sobie zeby byly jakies problemy

[#4] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

Ze starszymi radzi sobie XAD, natomiast z nowszymi wlasnie UnRAR. Niestety nie wszystkie wersje sa stabilne. Ja uzywam czasami z Cli i zdaje sie ze trzeba podac odpowiedni stos.
[#5] Re: archiwum rar

@Andrzej Drozd, post #4

Podpisuję się pod tym co napisał Andrzej. Robię podobnie.

[#6] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

UnRARem z RARLabs rozpakowywałem (http://www.rarlab.com/rar_add.htm). Co do stosu nie wiem, może, wiem że wymagał u mnie z reguły jakichś 30 megabajtów RAMu wolnego, czyli uruchamianie bez S-S.
[#7] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

od kilku lat uzywam jakiegos pod wapos na mosa i ostatnio na os4.

[#8] Re: archiwum rar

@Bartek_S, post #2

Gwoli dodania szczegolou (jak pisalem wczesniej) - uzywam aminetowego unrara (3.10, dla procka 040), ale za posrednictwem Packmastera 1.28, tez zreszta z Aminetu. Mie przypominam sobie, zebym mial problemy. Kiedys i owszem braklo pamieci przy rozpakowwywaniu czegos wiekszego, ale VMM zalatwil sprawe (mam Apollo z MMU).

PZdr!
BArtek

Ostatnia modyfikacja: 06.05.08 20:49
[#9] Re: archiwum rar

@Bartek_S, post #8

A ja jestem gotów się założyć, że nie z każdym archiwum wersją 3.10 dasz sobie radę i chyba właśnie o to chodzi Masterowi. Spotkał się z archiwum spakowanym algorytmami stosowanymi w WinRAR 3.x (te trójki na początku WinRARa i UnRARa są przypadkowe), których obsługa została zaimplementowana dopiero od wersji 3.20. Były z tym jednak problemy i chyba jakaś naprawdę działająca występuje w wersji 3.40. ;)

[#10] Re: archiwum rar

@Andrzej Drozd, post #4

wiec moze dlatego problemow nie mialem ze w s-s stackattack zawsze u mnie siedzial?

[#11] Re: archiwum rar

@mailman, post #9

tak na marginesie dodam ze amigowy unrar ma te przewage nad winrarem ze potrafi rozpakowywac nawet niekompletne archiwa, bo winrar jak sie w trakcie rozpakowywania zorientuje ze np plik z archiwum zostal obciety to usuwa to co wczesniej udalo mu sie rozpakowac ok, racja

[#12] Re: archiwum rar

@vi-bee, post #11

Można albo spróbować naprawić archiwum albo tuż przed wysypaniem się nacisnąć pauzę i skopiować tymczasowo wypakowywany plik.

A jeśli idzie o Amigę, to były problemy z wypakowywaniem archiwów z wykorzystaniem najmocniejszej kompresji. Sam robiłem wtedy kilka testów i archiwa utworzone na poziomie Best sypały się na Ami, a te na poziomie Normal już nie.

[#13] Re: archiwum rar

@mailman, post #9

Moze byc i tak jak piszesz - w takim razie oznaczaloby to, ze nie natknalem sie jeszcze na "klopotliwe" archiwa po prostu :)

Pzdr!
Bartek
[#14] Re: archiwum rar

@vi-bee, post #11

wystarczy umiec uzywac. wszystkie unrary umieja zachowac niekompletnie wypakowany plik. jest od tego parametr -kb

[#15] Re: archiwum rar

@kiero, post #14

a no na pc winrara uzywalem tylko przez gui

[#16] Re: archiwum rar

@11MASTEr, post #1

Dzięki za odpowiedzi. Ten Packmaster jest w porzadku :)

[#17] Re: archiwum rar

@vi-bee, post #15

Przez GUI można uruchomić przeglądanie archiwum i rozpakować pojedyncze pliki, które nie są uszkodzone.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem