kategoria: Sprzęt
[#1] Ripple Ide - bootowanie z CD
Właśnie sobie zmontowałem kartę jak w tytule. Działa świetnie.
Mam tylko pytanko związane z możliwością bootowania z CD. Trzeba do flasha karty wgrać filesystem. Czy ktoś z was ma tą kartę i wgrywał jakiś działający filesystem? Na próbę wrzuciłem CDFilesystem ale po tym nie jest możliwy pełen start systemu, bo rzuca błędami związanymi z głównym dyskiem, który nie jest podpięty do karty.
Najgorsze jest to, że nie da się z poziomu Amigi usunąć tego. Musiałem wylutować flasha, skasować go w programatorze i zaprogramować na nowo.
[#2] Re: Ripple Ide - bootowanie z CD

@mareq, post #1

https://github.com/LIV2/RIPPLE-IDE

To jest ten projekt ?
Jest tam link jak wykonać bootowanie z CD

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2026 15:58:16 przez Norbert
[#3] Re: Ripple Ide - bootowanie z CD

@Norbert, post #2

To wiem. Z tego linku brałem gerbery do płytek i cała resztę. Chciałem być sprytny i wrzucić filesystem do flasha a nie tak jak tam pisze, żeby w OS3.2 przez loadmodule. Tak, żeby pracowało to też pod starszym OS. Byłaby wtedy możliwość instalacji OS3.2 prosto z płyty. W tej Amidze nie mam stacji dysków i na razie jej nie przewiduję. Jedynie dałem sobie napęd CF na śledziu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem