[#1] PROBLEM Z PPC
Mam takie pytanko co tu jest nie tak. Otrzymalem PPC z Kanady ktora kupilem na ebayu. Amiga narazie jest bez dodatkow. Bez ppc odpalam amige i bez problemu wgrywa mi sie dyskietka z install 3.1 Natomiast jak dorzuce ppc to program install zaczyna sie wgrywac a nastepnie robi sie czarny ekran i restartuje sie amiga. Pokazuje sie na czatnym tle w mgajacej czerwonej ramce ze blad i ze trzeba wcisnac lewy przycisk myszy zeby kontynuowac. Co moze byc nie tak ? W ppc nie ma wlozonego ramu.
[#2] Re: PROBLEM Z PPC

@devsiok, post #1

> W ppc nie ma wlozonego ramu.

tu masz odpowiedz.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.08 02:55
[#3] Re: PROBLEM Z PPC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

dzieki wielkie
[#4] Re: PROBLEM Z PPC

@devsiok, post #1

I najprawdoodobniej dlatego, ze uruchamiales karte bez ramu bedzie Cie czekac update flaszki w pozniejsym czasie - jesli oczywiscie karta bedzie zachowywac sie niestabilnie.

[#5] Re: PROBLEM Z PPC

@devsiok, post #1

A kolega przypadkiem nie kupil PPC z 68060? Wtedy zapomnij o odpaleniu flopa Install 3.0/3.1.

[#6] Re: PROBLEM Z PPC

@MrT, post #5

Witam , posiadam kartę PPC uszkodzona i chciałbym dowiedzieć sie czegoś więcej na jej temat. Mam na mysli jak ją sie sprawdza, jakie klawisze używa sie do włączania/wyłączania i wiele innych rzeczy. Karte mam bez żadnych instrukcji a na forum PPA jest dużo , lecz na temat przetaktowywania procesorów. Prosiłbym o linki w języku polskim na temat karty PPC lub opis. Posiadam ją bez radiatora na 603 (ma ktoś na zbyciu taki radiator?) Pozdrawiam Leszeksas.

[#7] Re: PROBLEM Z PPC

@Leszeksas, post #6

LOL "bez radiatora" Możesz się już z nią pożegnać ;)

MrT: Z tego co wiem to ten gość ma naj mocniejsze bppc jakie było.
MrT: P.S. Wejdź czasem na GG :P

Ostatnia modyfikacja: 10.05.08 12:43
[#8] Re: PROBLEM Z PPC

@Leszeksas, post #6

Tutaj masz przetłumaczenie fragmentu z instrukcji do jednego z nowszych uaktualnień flasha do kart PPC. Może trochę nieudolne, ale powinno Ci coś pomóc.

Jeżeli gdzieś popełniłem błąd podczas tłumaczenia, to proszę bardziej obeznanych o korektę

Klawisz "2" wciśnięty podczas bootowania wyłącza kartę turbo.
Klawisz "s" wciśnięty podczas bootowania wyłącza SCSI, cdrive, bootmenu,
ustawienia bootmenu.
Klawisz "c" wciśnięty podczas bootowania wyłącza tryb 31khz w bootmenu i
wsparcie dla cvppc.
Klawisz "m" wciśnięty podczas bootowania wyłącza pamięć.
Klawisz "a" wciśnięty podczas bootowania wyłącza wszystko.

BootMenu może być przywołane przez przytrzymanie klawisza
podczas bootowania.

A co do radiator, to przyklej na 603 jakikolwiek radiator z procków od pieca.
Przykleić go możesz za pomocą kleju termoprzewodzącego lub taśmy termoprzewodzącej. Takie rzeczy kupisz na Allegro, w sklepie elektronicznym lub w dobrze zaopatrzonym sklepie komputerowym.

I nie zapomnij o wentylatorze.

A tutaj http://www.ppa.pl/artykul-Moje.wygrane.boje.z.chlodzeniem.PowerPC-1_4_959.html masz opis jak zmienić radiator na PPC.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.08 13:48
[#9] Re: PROBLEM Z PPC

@Leszeksas, post #6

byl taki na allegro kilka miesiecy temu.

[#10] Re: PROBLEM Z PPC

@MrT, post #5

narazie nie odpalalem z flopa 3.1 bo system zrobilem sobie na winuae
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem