kategoria: A600
[#1] A600 Test CIA
Witam
Płyta A600 widać że wymienione kondensatory
problem jest z testem CIA B w diagrom
zamiast CIA B wstawiłem podstawkę , jak jest pusta to przechodzi test cia B negatywnie w diagrom - amiga się nie zawiesza , natomiast jak włożę cia ten co tam był i jeden mój zapasowy to niby wygląda że jest ok ale wywala błąd :
[#2] Re: A600 Test CIA

@Panstalin2, post #1

test portów powoduje ten sam błąd
[#3] Re: A600 Test CIA

@Panstalin2, post #2

Mam kiepskie doświadczenia z kontaktem układów w podstawce plcc gdy były wcześniej lutowane. Trzeba bardzo dobrze przemyć styki z topnika. Masz na płycie 2 takie układy. Zamień je miejscami i zobacz czy nie będzie wtedy problemu z drugim.
[#4] Re: A600 Test CIA

@mareq, post #3

mam zapasowy sprawny cia
test drive w diagrom , step działa natomiast motor tylko silnik zrobi 1/4 obrotu
taki sam błąd wywala przy teście portów

coś nie tak z glej
lecz znalazłem jeden kondensator do wymiany przy ram 330nf
[#5] Re: A600 Test CIA

@Panstalin2, post #4

białe losowe artefakty kropki w obrazie i nie czyste audio jak przez telefon

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2026 08:57:07 przez Panstalin2
[#6] Re: A600 Test CIA

@Panstalin2, post #5

audio raczej jest dobre
jutro wstawie podstawkę i podmienię GAYLE
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem