[#1] Pamięci SIMM
Mam parę pytań odnośnie kości pamięci które posiadam. Link poniżej:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/431a95ed3b5aed7d.html

Czy można się dowiedzieć po numerach seryjnych ile dana kość ma pamięci?
Czy te 2 kości pamięci 2x32Mb 60ms będą poprawinie działały w Amidze?
Ile mogą mieć pojemności 2 ostatnie kostki pamięci? (prawy dolny róg) i czy jest szansa, że zadziałają w Amidze?

[#2] Re: Pamięci SIMM

@Leon, post #1

pojemnosci to nie wiem ale to sa 70ns

[#3] Re: Pamięci SIMM

@Leon, post #1

Pan Gugiel mówi, że ten Goldstar (drugi od dołu po prawej) to będzie 256 MB 70 ns. Te HP (pierwsza i druga od góry po prawej) to 8 MB 70 ns. Co do działania - testuj, testuj i jeszcze raz testuj :) - wiele jeszcze zależy od karty turbo, niektóre są megawybredne. Ale jakby Ci podszedł ten 256 to miałbyś się czym pochwalić (chociaż szkoda, że to 70).
[#4] Re: Pamięci SIMM

@recedent, post #3

Chętnie bym sprawdził te pamięci tylko, że mój klasyk się rozsypał a karta z ELSATu E1208 widzi maksymalnie do 8Mb.
Muszę sobie jakąś dopałkę załatwić najlepiej z PPC to przetestuję albo starego MMXa :)

Ostatnia kostka ma po 12 scalaków z każdej strony razem 24 kostki.
Ten GoldStar ma 10 i 14 z drugiej razem 24 kostki czyli chyba mają tę samą pojemność.
Pytanie tylko czy obie kostki mają po 256MB lub po 128Mb i czy będą działać w Amidze?
[#5] Re: Pamięci SIMM

@recedent, post #3

moze i ma 256 ale nie MB tylko Mb! ;)

[#6] Re: Pamięci SIMM

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Może i nie 256. Opierałem się na jakimś starym linku z Alledrogo, a tam sprzedający namotał z tą pojemnością ostro. W każdym razie - użyteczny może się okazać ten link.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem