[#1] Karta turbo microbotics 1230 xa
Mam pytanie , czy ktoś ma taką kartę Microbotics 1230 xa ?
Jak się u was sprawuje ta karta?, mam taką i chciałem sie dowiedzieć jaka ona jest w stosunku do blizaarda IV albo apollo 1230 ? Ma ktos jakieś doswiadczenia ?
i jeszcze jedno pytanko, slyszalem ze simmów 3,3 volta mozna tylko uzywać w blizzardach, w mojej karcie microbotics taki simm nie chodzi ( 128 mb), i zastanawiam się czy szukać sima 5v czy lepiej kupić blizzarda z tym będzie dla mnie łatwiej. ( simmy o tej pojemnosci cięzko znależć)
[#2] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #1

przy takim procku 64MB wystarczy. jak ten simm wyglada?

Ostatnia modyfikacja: 09.05.08 09:01
[#3] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #1

kup blizzarda, z tego co wiem to jest jedyna karta z 030 która obsługuje simm-y 128mb :)

[#4] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@arti4-92, post #3

sprawdzalem i wychodzi na to że microbotics tez obsluguje te simmy ( amiga.hardware.com i amiga.resource.cx), chyba jest problem z tymi voltami, ale ekspertem nie jestem

postaram sie zrobić zdjęcie tego simma
[#5] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #4

Wybacz glupie pytanie..do czego potrzebujesz 128mb z 030 i do tego w klasyku?..ja przy 060 mam 32 fastu (czasem 48, jak doloze kostke dla demek:) i robie co chce z Quake wlacznie, makiem, ftp, netem, mp3 itd.

[#6] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #4

A nie pomyliłeś z tymi voltami simmów z dimmami? Były pierwsze dimmy na 5 volt stosowane w pierwszych Makach PPC. Ale osobiście nie spotkałem simmów 3,3 voltowych.

[#7] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@AS, post #6

no jak moglem pomylić te simmy z dimmami ?, przecież to calkowicie inne pamięci, wlozylem tego sima i sprawdzilem i nie dziala, komp z tym simem wogóle się nie uruchamia.
a na nalepce jest na simmie jest napisane:
128mb 3,3v edo simm no to przecież nie jest dimm

a dlaczego taki duży simm ?

skoro karta może wykorzystac taką dużą pojemność, to czemu nie ?
[#8] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #7

Pamięci nigdy za dużo, tu masz rację.
Natomiast nie chodzi mi o pomyłkę w pamięci, tylko w tych napięciach. Ja nie spotkałem simmów 3,3 voltowych (możliwe, że były takie do drukarek robione). Jeśli jest ten taki, to pewnie to jest problem.

[#9] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Clayster, post #1

A masz jakiś konkretny powód, aby pakować 128MB fastu do Amigi z 030? 32MB to już przyzwoita ilość.
[#10] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Daclaw, post #9

odpalam ami irc, amigg, a web, maiamidx plus pare innych pierdół i zostaje mi około 25mb wolnej pamięci....

Edycja:
P.S. Zapomniałem dodać ze mam 32 mb ramu.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.08 14:21
[#11] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@Daclaw, post #9

szczerze konkretnego powodu nie mam, raczej jest to sztuka dla sztuki :D
[#12] Re: Karta turbo microbotics 1230 xa

@arti4-92, post #10

128MB przydaje się do obróbki megapikselowych fotek pod ImageFx-em i Photoshopem (ShapeShifter). Trzeba jednak mieć w sobie iskierkę szaleństwa, aby się w to na dłuższą metę bawić na 030. Natomiast w przypadku posiadania PPC jest to ilość pamięci zupełnie racjonalna.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem