[#1] Mały problem z kartą ethernetową
Witam, mam mały problem z kartą ethernet. Gdy uruchomię system, pierwsze uruchomienie jakiejkolwiek strony na przeglądarce nie udaje się. Dopiero po ponownym kliknięciu ładuje się. To samo z AmiGG czy AmiFTP. Tak jest zawsze. Co ciekawe, w trakcie wczytywania systemu pobieram czas z własnego serwera, napisałem sobie w tym celu własny programik, który łączy się ze stroną i pobiera datę generowaną przez PHP. To działa, jednakże tak jak już wspomniałem, otwarcie AmiGG, strony www czy AmiFTP przy pierwszej próbie kończy sie tym, że próbuje próbuje i wyskakuje Connection Time Out, po tym time out ponowne kliknięcie w przeglądarce już działa, a AmiGG połączy się.

Łączę się przez Miami, do RemApollo zaimportowałem sobie z BlizKick moduł DosResetCard ale to nie pomaga. Mam stałe IP. O problem podejrzewam kartę Apollo, wcześniej nie miałem problemów na Blizzardzie 1230 IV czy to z BlizKickiem czy bez, choć nie wiem jaki może to mieć związek z kartą ethernetową.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.08 14:47
[#2] Re: Mały problem z kartą ethernetową

@BagoZonde, post #1

karte masz na 3c589 czy cneta?
ja takze mam mod dosresetcard.

[#3] Re: Mały problem z kartą ethernetową

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Korzystam z cnet.device więc cneta :) zapewne mam

[#4] Re: Mały problem z kartą ethernetową

@BagoZonde, post #3

moze 3com by lepiej dzialal, sprawdz inny stos jak bedzie tak samo wymien karte, ja moge odkupic twoja mam teraz 3coma i chcialbym sprawdzic jak bedzie dzialac na cnet pod mosem i os4, bo na upload duzych plikow sa problemy.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.08 15:19
[#5] Re: Mały problem z kartą ethernetową

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Nie wiem jak sprawowałby się u mnie 3com, słyszałem, że wspaniale. A w sumie ten mały problem nie jest tak upierdliwy, chciałem tylko wiedzieć, czy ktoś z Was miał już podobną przypadłość. Moglibyśmy w sumie pójść na wymianę Skolman, z tym, że potrzebuję neta non stop.

!!-> POZDRA//IAM <-!!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem