kategoria: A1200
[#1] Problem Chat GPT
Cześć wszystkim,
zwracam się z prośbą o pomoc w uruchomieniu chata GPT na A1200. Ogólnie chyba wszystko pościągałem co jest potrzebne do uruchomienia programu, natomiast problem powstaje w momencie, gdy zadam jakieś pytanie. Przez chwilę program myśli po czym wyskakuje błąd. Zdjęcie komunikatu z błędem zamieściłem niżej. Dodam, że skopiowałem wygenerowany klucz api. Nie wiem tylko czy jest dobry i czy powinienem coś więcej zrobić. Dlatego prośbę mam o wyjaśnienie krok po kroku co trzeba zrobić?

1
[#2] Re: Problem Chat GPT

@Przemoslo, post #1

A nie wymaga to czasem zalogowania do konta np. Google?

EDIT* widzę, że komunikat świadczy o przekroczeniu puli darmowych zapytań -- to się resetuje co parę godzin.

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2026 08:12:39 przez _DiskDoctor_
1
[#3] Re: Problem Chat GPT

@_DiskDoctor_, post #2

Przez API nie ma darmowych tokenów, trzeba zdaje się zapłacić kartą kredytową (minimalnie chyba) 5 USD.
[#4] Re: Problem Chat GPT

@ede, post #3

Chcesz przez to powiedzieć, że używanie Chata na Amidze wymaga posiadania kart kredytowych oraz opłat??

Nie wydaje mi się.

Sądzę, że wystarczy podać zwykły login (nie bawiłem się tym na Amidze).
[#5] Re: Problem Chat GPT

@Przemoslo, post #1

Może to się przyda https://www.reddit.com/r/n8n/comments/1oa4kbp/openais_hidden_trick_get_up_to_10m_free_tokens/
Nie testowałem tego jeszcze. Znaczy przed chwilą włączyłem ale mam podobny błąd. Może dopiero jutro mi dadzą te tokeny to napiszę czy dali czy nie.

Oczywiście do niczego prywatnego bym takich rozwiązać nie polecał.
Jak masz dobry gamingowy komputer PC z dobrą grafiką (najlepiej ze 24GB VRAMu) to można naprawdę fajne modele uruchomić np. GLM 4.7 Flash i całkiem dobrze to działa. Jak grafika słaba ale dużo normalnego RAMu to też jakoś to działa tylko z większą cierpliwością.
Aby na Amidze gadać to trzeba serwer z API OpenAI postawić i ustawić - raczej powinno się dać zmienić adres prowidera. Można tak gadać całkiem bez internetu.
1
[#6] Re: Problem Chat GPT

@_DiskDoctor_, post #4

Sądzę, że wystarczy podać zwykły login (nie bawiłem się tym na Amidze).

Jak się pobawisz to daj znać.
Ja sądzę że OpenAI nie akceptuje wirtualnych kart płatniczych a jedynie kredytowe.
[#7] Re: Problem Chat GPT

@Przemoslo, post #1

Sprawdź jakie warianty masz ustawione. Mi nie chodził np. na 5.0, a jak przełączyłem na 4mini to śmigał.
[#8] Re: Problem Chat GPT

@ede, post #6

Nie wiem o czym mówisz.

Korzystam z rozwiązań OpenAI i nie używałem do tego kart.

Widziałem zajawki wprowadzenia AmiGPT i nie było nigdzie wspomniane że za to się płaci. Jeśli jest w istocie tak, jak piszesz (przez to API), to IMAO jest to grube wprowadzanie użytkownika w błąd.

Podsumowując, jak mam z ChataGPT na Amidze korzystać za 5 $, to wolę na moim laptopie za darmo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem