[#1] QUO VAIDIS
To że jeden z najbardziej znanych polskich fizyków, Andrzej Dragan, był kiedyś aktywnym amigowym scenowcem to rzecz powszechnie znana, ale to że o Amidze nadal pamięta, to nie wszyscy wiedzą.

A tymczasem prof. Dragan wydał nową książkę o AI "QUO VAIDIS“. Książka z miejsca stała się hitem wydawniczym i miała już kilka dodruków. W końcu i ja się za to zabrałem, i chociaż po poprzedniej jego książce" Kwantechizm 2.0" spodziewałem się bardzo ciekawej lektury, to mimo wszystko nie spodziewałem się amirulezowania szeroki uśmiech

Bo oto nadeszła strona 15, a tam taka niespodzianka:

Miłe :)
3
[#2] Re: QUO VAIDIS

@vojo, post #1

Mój egzemplarz czeka na lekturę od grudnia, ale jakoś nie miałem mocy się za nią zabrać. Teraz mnie przekonałeś
[#3] Re: QUO VAIDIS

@vojo, post #1

Jakie złoto

1
[#4] Re: QUO VAIDIS

@vojo, post #1

Jeżeli ten kod robi za przykład, jakie farmazony wypluwają z siebie LLM, to jest to bardzo dobry przykład.

Nie widzę co prawda początku tego kodu, ale chyba się nie pomylę, że przed widocznym fragmentem jest otwarcie biblioteki. Sądząc po DC.B niżej jest to biblioteka dos.library. I tu się zgina dziób pingwina, bo:
  • skok pod offset -660 to jest UnLockDosList(). Kompletnie bez sensu w tym miejscu.
  • funkcje dos.library nie przyjmują argumentów w rejestrach adresowych (historyczna pozostałość po języku BCPL).
  • funkcje takie jak Printf() czy PutStr() drukują łańcuchy tekstowe zakończone zerem i nie przyjmują długości tekstu jako argumentu. To mogłaby być funkcja WriteChars(), gdyby miała string podany w D1, ilość znaków w D2 oraz offset -942.
  • tekst "Amiga rulez" ma 11 znaków (12 z bajtem 0 na końcu), więc wartość 13 jest błędna.
3
[#5] Re: QUO VAIDIS

@Krashan, post #4

Krashan, a co powiesz na to że Untangle to tak naprawdę jest "jednokierunkowa sieć neuronowa z jedną skończoną warstwą ukrytą"? :D

[#6] Re: QUO VAIDIS

@vojo, post #5

Ten przypadek jest nierozwiązywalny, nie spełnia kryterium planarności Eulera dla grafu bez trójkątów...
1
[#7] Re: QUO VAIDIS

@Krashan, post #4

Dosyć dużo błędów jak na taki kawałek kodu. Może warto mu to wysłać.

Poza tym niespecjalnie podoba mi się przesłanie wypływające z tego kawałka tekstu który został przedstawiony na zdjęciu.

Większość programistów chyba nie rozumie, że im bardziej będą trenowali eJaJe, czyli wtłaczali w nie wiedzę zdobywaną latami, tym szybciej potem będą skanować produkty na kasie w Lidlu! Znaczy klientom a nie sobie.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem