kategoria: CD32
[#1] CD32 + Promodule - kilka pytań
Hello!

Nowy tutaj, ale nie w świecie Amigi :)
Odkupiłem od kolegi zestaw CD32 + Promodule z 8 MB RAM i HDD 200MB. Zestaw ten kiedyś kupiliśmy będąc razem na studiach, służył nam b.dobrze do pisania prac magisterskich (kompilowanych potem w LaTeX na PC) i do grania.
Teraz po latach leżenia na strychu, niestety ma kilka mankamentów - brak obrazu z wyjścia composite, RGB przez Promodule jest w porządku, nie startuje system z HDD. Nie wiem jak ze stacją dysków, bo nie mam żadnej dyskietki w tym momencie. CD działa :)
Większość (jak nie wszystkie) te mankamenty powinien naprawić recapp.

Stąd pytanie #1 - czy znacie kogoś w okolicach Gliwic, kto podjął by się wymiany kondensatorów w CD32 i Promodule - w sumie chyba niecałe 40 sztuk :). Ewentualnie jakaś firma z polecenia?

Pytanie #2 - czy ma ktoś zeskanowaną instrukcję do Promodule - niby większość wiem, ale warto by było mieć coś solidniejszego.

Pytanie #3 - Zamierzam kupić TF330. Czy ktoś z Was próbował odpalić takie kombo? Chodzi mi głównie o pominięcie HDD w Promodole z powodu jego ograniczenia do 2GB.

Pytanie #4 - Na 99% używaliśmy tego zestawu tylko z jednym zasilaczem (od CD32) - warto kupić drugi przed kupnem TF330 (jak już będzie to drugi zasilacz oczywiście też będzie)?

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2026 11:09:05 przez kolczan
[#2] Re: CD32 + Promodule - kilka pytań

@kolczan, post #1

Brak obrazu na Composite wskazuje na duży problem z wylanymi kondensatorami - zdążyły one już zjeść linie opóźniające konieczne do generowania sygnału Composite.

TF330 jak najbardziej polecam, idealne rozwiązanie dla CD32.

Co do zasilacza to przydałby się lepszy, bo to co jest dodawane do CD32 ledwo daje radę z samą konsolą, a poza tym - w zależności od typu zasilacza (były 2) - albo wymaga recapu, albo jest tykającą bombą zegarową (w przypadku tego ciężkiego jak od C64).
[#3] Re: CD32 + Promodule - kilka pytań

@alt_, post #2

Dzięki, zasilacz mam ten "ciężki" do CD32
[#4] Re: CD32 + Promodule - kilka pytań

@kolczan, post #3

To radziłbym go zmienić, na "znanym portalu aukcyjnym" powinny być dostępne dobre zamienniki z zapasem mocy.

Co do recapu, jeżeli nikt się nie znajdzie to mogę się podjąć wraz z próbą naprawienia wyjścia Composite.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem