[#1]
CD32 + Promodule - kilka pytań
Hello!
Nowy tutaj, ale nie w świecie Amigi :)
Odkupiłem od kolegi zestaw CD32 + Promodule z 8 MB RAM i HDD 200MB. Zestaw ten kiedyś kupiliśmy będąc razem na studiach, służył nam b.dobrze do pisania prac magisterskich (kompilowanych potem w LaTeX na PC) i do grania.
Teraz po latach leżenia na strychu, niestety ma kilka mankamentów - brak obrazu z wyjścia composite, RGB przez Promodule jest w porządku, nie startuje system z HDD. Nie wiem jak ze stacją dysków, bo nie mam żadnej dyskietki w tym momencie. CD działa :)
Większość (jak nie wszystkie) te mankamenty powinien naprawić recapp.
Stąd pytanie #1 - czy znacie kogoś w okolicach Gliwic, kto podjął by się wymiany kondensatorów w CD32 i Promodule - w sumie chyba niecałe 40 sztuk :). Ewentualnie jakaś firma z polecenia?
Pytanie #2 - czy ma ktoś zeskanowaną instrukcję do Promodule - niby większość wiem, ale warto by było mieć coś solidniejszego.
Pytanie #3 - Zamierzam kupić TF330. Czy ktoś z Was próbował odpalić takie kombo? Chodzi mi głównie o pominięcie HDD w Promodole z powodu jego ograniczenia do 2GB.
Pytanie #4 - Na 99% używaliśmy tego zestawu tylko z jednym zasilaczem (od CD32) - warto kupić drugi przed kupnem TF330 (jak już będzie to drugi zasilacz oczywiście też będzie)?
Pozdrawiam
Ostatnia aktualizacja: 10.03.2026 11:09:05 przez kolczan