kategoria:
[#1] A500 Dyskietki
Witam serdecznie.
Podłączyłem swoją Amigę 500 do tv i działa. Jednak z dyskietek nic nie działa, czy one mają jakąś żywotność i po takim czasie już po nich? To że 20 lat nie ruszane było... I druga sprawa, gdy już jakaś zaskoczy to pokazuje się jakiś kruliczek kwadratowy i adres gdzieś w UK. Co to jest? Jak sprawdzić czy klawiatura działa?
[#2] Re: A500 Dyskietki

@mass, post #1

Najpierw sprawdź czy stacja dyskietek nie padła, potem bym szukał problemu w dyskietkach. Ja mam 30 letnie gry na dyskietkach hd i działają do dziś.
1
[#3] Re: A500 Dyskietki

@AD99, post #2

Dzięki, to zlepek dyskietek jest... A wiesz może o co chodzi z tym krulikiem?
[#4] Re: A500 Dyskietki

@mass, post #3

To crack intro do gry (króliczek)
Wciśnij ESC lub lewy przycisk myszy lub SPACE.
Pójdzie dalej.
.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2026 18:16:05 przez Norbert
[#5] Re: A500 Dyskietki

@mass, post #1

Ja jak kupowałem w zeszłym roku swoją A500+ to w pakiecie było ze 100 dyskietek. 90% miało błedy odczytu i nie dawały się nawet sformatować. Poszły do kosza.
Być może podobna sytuacja jest u ciebie.
1
[#6] Re: A500 Dyskietki

@TomcioPaluszek, post #5

Mogłeś je jeszcze myć IPA, część dyskietek na bank była by użyteczna. 😉 No chyba, że były i zewnętrznie mocno "brzydkie".
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem