kategorie: A500, Programy, Sprzęt
[#1] A500 Emu68 Pistorm
Witam.
Ściągnąłem na pc z github emu 68 pistorm classic i gdy go instaluje to wyskakuje mi Raspbery pi imaginer, ustawiam na swój pi3b+ instaluje i weryfikuje dość długo i gdy kończę i montuje mój pistorm do a500 i otwiera mi system Raspbery a nie emu68 dlaczego? Jestem dość zielony w tych sprawach...
[#2] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #1

Pi imginer tu nic nie pomoże.
To wygląda ciekawie - nigdy nie używałem

https://mja65.github.io/Emu68-Imager/

Najprościej - poszukaj obrazu Kaffeine
[#3] Re: A500 Emu68 Pistorm

@bobycob, post #2

Mam tylko 32gb sd... Wiesz może z kad ściągnąć kickstart i Workbench? Tak żeby Emu68 imager to widział!? Bo ściągam jakieś kicki ale ten program ich nie widzi... Robię to na PC...
[#4] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #3

Poszukaj czegoś co się nazywa Amiga TOSEC

Były chyba wersje Kaffeine na 32GB

P.S. Nie jestem pewien czy w TOSEC są - na pewno obraz Kaffeine coś zawiera.

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2026 23:01:29 przez bobycob
[#5] Re: A500 Emu68 Pistorm

@bobycob, post #4

Co to jest?
[#6] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #5

Można legalnie w Cloanto zaopatrzyć się w kikstart i Workbench.
1
[#7] Re: A500 Emu68 Pistorm

@koczis, post #6

Zakładam, że skoro używa pistorm to jakąś Amigę ma, więc ma też legalny rom.
[#8] Re: A500 Emu68 Pistorm

@bobycob, post #7

Udało mi się wgrać obraz caffeine i po włączeniu Amiga mam taki obraz i nic się dalej nie dzieje...
[#9] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #8

[#10] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #9

A możesz sprawdzić co masz na wyjściu wideo Amigi?
[#11] Re: A500 Emu68 Pistorm

@koczis, post #10

Jak to co mam na wyjściu amigi? Nie rozumiem za bardzo... Po zresetowaniu też taki obraz się pojawia...
[#12] Re: A500 Emu68 Pistorm

@koczis, post #10

Na wyjściu RGB nic niema, odłączyłem i dalej to samo... Na Raspbery dwie diody cały czas swiecą, tak ma być!?
[#13] Re: A500 Emu68 Pistorm

@mass, post #12

Super krótki poradnik:
Plik Coffine.img( Obraz dysku ) Rozpakować na karte SD.
Jak się poprawnie rozpakuje to pojawi się partycja fat na karcie SD na którą trzeba wgrać Emu68 oraz Kickstart. Kikstart musi mieć prawidłową nazwę zgodna z Config.txt
np.: initramfs caffeine_jingle.rom lub np.: initramfs kick.rom itp.
Jak masz gotowe wciskasz kartę SD w Malinke i na złączu HDMI uruchomi się Coffine Os
Uwaga. Jak masz 2 złącza HDMI i obraz się nie pojawi to możliwe ze masz sygnał na drugim i
trzeba wszystko wyłączyć i przepięć kabel do drugiego HDMI.
Cofiine os jest wyswietlany przez HDMI ( Karte graficzną ) a Gry itp. prze złącze Amigi RGB.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem