[#10]
Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury
@Norbert,
post #9
Doczytałem w końcu w dokumentacji co zrobić, żeby KeyMapEd wyświetlał poprawnie interfejs (czcionka Topaz 8 jako ekranowa). Było też opisane jak go obsługiwać, no i ogarnąłem.

Ale dziwna sprawa jest. Z Aminetu mam keymapę PCKeyMapUS, którą ktoś zmodyfikował sobie, bo miał m.in. problem z tym samym klawiszem co ja czyli znaki "\" i "|" (u mnie ten klawisz jest na lewo od Backspace).
Dla sprawdzenia po wgraniu jej do KeyMapEd-a ustawiłem dla tego klawisza odpowiednie kody, bo było tam jednak coś innego, zapisałem i zadziałało. Ale to jest keymapa bez polskich znaków. W końcu mogłem z klawiatury wstawiać te brakujące symbole, więc wgrałem oryginalną keymapę z OS 3.2 z polskimi znakami, w której powtórzyłem to samo co zrobiłem z tamtą wcześniej. I tu zdziwienie, bo nie zadziałało. Przypisałem do tego klawisza dokładnie te same kody, sprawdzałem potem jeszcze raz i wszystko jest w porządku, ale ten klawisz nadal wstawia niewłaściwe symbole. Czy obecność PL znaków może mieć tu jakieś znaczenie?