kategoria: Programy
[#1] Zmiana w obłożeniu klawiatury
Wie ktoś jakim programem mogę dokonać zmian w obłożeniu klawiatury pod OS 3.2 ?
Mam do mojej Ami1200 podpiętą klawiaturę od PC. BDW kupiony nie tak dawno, długo przeze mnie poszukiwany bo trudno obecnie dostępny model z dużym enterem.
Niestety w polskiej klawiaturze chyba dwa znaki nie pokrywają się z tymi na fizycznych klawiszach.
Pobrałem jakieś edytory z Aminetu ale bardzo stare, chyba wszystkie miały interfejsy graficzne które pod OS 3.2 wyglądały fatalnie, nieczytelnie (Pistorm RTG) i totalnie nie mogłem ich ogarnąć.
Czym w prosty sposób zrobić na własny użytek taką modyfikację?
[#2] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@gozmo, post #1

Jaki to typ klawiatury? US , GB ?
Jak podpięta jest ta nowa klawiatura do Amigi ? USB , interface, czy bezpośrednio do płyty.
[#3] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@Norbert, post #2

Jest to klawiatura US. Fabrycznie jest na kablu USB a do Ami jest podpięta dwoma przelotkami szeroki uśmiech i interfejsem klawiatury DIN Elbox-u.
[#4] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@gozmo, post #3

Bo gdyby to był stos USB Poseidon, wtedy zmianę wykonuje się w jego ustawieniach.
Użyj programu nie pod RTG tylko pod wyjście RGB.
Zawsze możesz odpalić emulator Amigi na Amidze żeby obraz pojawił się na RTG. Wtedy program do zmiany układu klawiatury będzie poprawnie wyświetlany.
[#5] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@gozmo, post #1

KeyMapEd działa bez problemu, mimo że stary link
1
[#6] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@Norbert, post #4

Bo gdyby to był stos USB Poseidon, wtedy zmianę wykonuje się w jego ustawieniach.

Dobrze wiedzieć! Wkrótce uaktualnię oprogramowanie Pistorm-a, po którym będzie już miał obsługę USB, które działać będzie zdaje się właśnie na Poseidonie, to sprawdzę.

Co do programów o których wspomniałem, to one są tak przedpotopowe i wogóle nie-user-friendly, że i tak rozkminienie jak to zrobić chyba przerośnie moją cierpliwość.
[#7] Re: Zmiana w obłożeniu klawiatury

@heman70, post #5

KeyMapEd działa bez problemu, mimo że stary link

Chyba go próbowałem ale bez sukcesu. Może potrzebne drugie podejście.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem