Wątek zamknięty
[#1] Procek ami a600
Witam !
Ponownie pisze bo ktos mi usunol temat ! wRR !
Więc czy da sie w ami a 600 zamontowac procek Core 2 duo Quad 3,2GHz dla nie wtajemniczonych to jest 3200MHz?

[#2] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

Da się.

Ja mam taki, z tym, że w A500.

[#3] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

nie da się... zamknijcie :)

[#4] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

Pewnie że się da, dawno już tak mamy.
Skądżeś się urwał?

[#5] Re: Procek ami a600

@5h00n4y, post #4

nie wiem skąd się urwałem ale chyba sie wcale nie urwałem tylko urodziłem ;/

[#6] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

"uciol", "usunol".

Jabol!!!
[#7] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

3,2GHz dla nie wtajemniczonych to jest 3200MHz

ROTFL

[#8] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

Da się. Ja zamontowałem taki za pomocą klajstra obok napisu "Amiga" .
[#9] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

A czemu mialo by sie nie dać? Nalutowujesz go na motoroli i działa . Co ciekawe, działa troche szybciej niż w PC, ale to zasługa lekkiego zasiacza a nie tego blaszanego w PieCach. No i nie grzeje się mocno.

Ostatnia modyfikacja: 20.05.08 11:56
[#10] Re: Procek ami a600

@AlaN, post #9

Zapomniales podac jescze inne plusy, z takim prockiem ECS dziala mniej wiecej z predkoscia dziforsa z serii 6xxx i to w 32 bitach z akceleracja, dysk wyciaga do 100 mega na sekunde przy standardowym kontrolerze, a calosc zadowala sie pradem 0,5 A (ale to juz pisales). Ps skad on sie urwal, przeciez wszyscy od dawna uzywaja w amigach wielordzeniowych inteli.

Ostatnia modyfikacja: 20.05.08 12:05
[#11] Re: Procek ami a600

@Fazior, post #10

Zapomnieliście panowie o wadach.
Przede wszystkim zegar działa za szybko. Każda godzina na koputerowym zegarku trwa ok. 10 sekund, więc trzeba się zaopatrzyć w zewnętrzny budzik na port zegara.
Drugi problem jest dyskusyny, bo nie każdemu przeszkadza (mnie bardzo denerwuje). Chodzi o to, że po zamontowaniu Intela na ekranie Workbencha poawia się pasek z przyciskiem "START" i nie można go wyłączyć. Na dodatek zasłania on AmiDocka.

Tak po za tym to naprawdę warto. Najlepiej podłączyć procek pod złącze zewnętrznej stacji dyskietek. Wtedy działa z każdą Ami i łątwo go odłączyć i podłączyć. Na Aminecie są schematy jak to zrobić. Plik nazywa się chyba superextrainteldokazdejamigirulla.lha
[#12] Moderatorzy Help

@Mir3k, post #3

GDZIE JEST MODERATOR? Co niektórzy za gorsze rzeczy podostawali bana.

Ostatnia modyfikacja: 20.05.08 12:26
[#13] Re: Procek ami a600

@cinekamigowiec, post #1

Eee tam. Ja zamontowałem w swojej Ami Core 6, 10GHZ, ale to jak działa (a raczej nie działa) to już inna bajka.

Ps. Kolega normalny jest? Jaja sobie robi? A może ktoś się wbił na konto?
Wyjaśnienie: Za dużo grzybków spod Czarnobyla, za dużo 100% wódki z pod Moskwy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem