[#1] Mysz, joy, klaw...o
Przeglądając ostatnio sklepy z retro szukałem przejściówek jak w temacie. Co do myszki USB dla Amig nie ma problemu. Tych w atarowym 9 pin standardzie. jest tez podpinana do tyłu Amigi pod PS2 podobne złącze CDTV przejście na klawiaturę CDTV. Ale czy jest w miarę dostępne (lub ogólnie jest) myszka dla CDTV ale w podobnej formie jak klawiatura (nie ważne czy jako pad USB , czy 9 pin). Wiem że jest montaż na płytę CDTV z wyprowadzeniem na tasiemkach. Ale totalnie prostsze byłoby jak z ta klawiaturą.

No i podobnie jak myszka dla innych Amig 9pin-USB, czy jest coś takiego dla prostego joypada USB?
[#2] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #1

a po Polsku?
2
[#3] Re: Mysz, joy, klaw...o

@Mirq, post #2

Ok:
czy jest

1. konwerter CDTV mysz -> PS2/USB mysz
2. Amiga Joy -> USB Pad
1
[#4] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

Teraz to brzmi z kolei jak prompt

Idealnie by było coś pomiędzy
[#5] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

1. tak > allegro
2. tak > allegro
1
[#6] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #1

Ja mam zrobiony przez kolegę z PPA interfejs combo na mysz i klawiaturę bezprzewodową PC Fenifox oraz dodatkowe wyprowadzenie portu joysticka. Pewnie coś takiego by Ciebie urządzało.
1
[#7] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

https://allegrolokalnie.pl/oferta/interfejs-usb-do-amiga-500-600-lub-1200-myszka-pad-joystick-usb

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 22:02:42 przez don_rafito
[#8] Re: Mysz, joy, klaw...o

@don_rafito, post #7

Jemu chyba chodzi by podpiąć mysz / klawiaturę usb przez adapter zakończony złączem ps/2 (?, takim jak ma CDTV), nie DB9.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem