[#1] Mysz, joy, klaw...o
Przeglądając ostatnio sklepy z retro szukałem przejściówek jak w temacie. Co do myszki USB dla Amig nie ma problemu. Tych w atarowym 9 pin standardzie. jest tez podpinana do tyłu Amigi pod PS2 podobne złącze CDTV przejście na klawiaturę CDTV. Ale czy jest w miarę dostępne (lub ogólnie jest) myszka dla CDTV ale w podobnej formie jak klawiatura (nie ważne czy jako pad USB , czy 9 pin). Wiem że jest montaż na płytę CDTV z wyprowadzeniem na tasiemkach. Ale totalnie prostsze byłoby jak z ta klawiaturą.

No i podobnie jak myszka dla innych Amig 9pin-USB, czy jest coś takiego dla prostego joypada USB?
[#2] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #1

a po Polsku?
1
[#3] Re: Mysz, joy, klaw...o

@Mirq, post #2

Ok:
czy jest

1. konwerter CDTV mysz -> PS2/USB mysz
2. Amiga Joy -> USB Pad
1
[#4] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

Teraz to brzmi z kolei jak prompt

Idealnie by było coś pomiędzy
[#5] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

1. tak > allegro
2. tak > allegro
1
[#6] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #1

Ja mam zrobiony przez kolegę z PPA interfejs combo na mysz i klawiaturę bezprzewodową PC Fenifox oraz dodatkowe wyprowadzenie portu joysticka. Pewnie coś takiego by Ciebie urządzało.
[#7] Re: Mysz, joy, klaw...o

@xtro, post #3

https://allegrolokalnie.pl/oferta/interfejs-usb-do-amiga-500-600-lub-1200-myszka-pad-joystick-usb

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2026 22:02:42 przez don_rafito
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem