[#31] Re: PROBLEMY Z PPC

@devsiok, post #27

mialem amige 1200 z karta 30 i nemac chodzil mi lepiej niz teraz.

Uzyj w takim razie CyberPatchera lub OxyPatchera.
Niezoptymalizowanym klonom dooma to pomaga na 040 lub 060.
[#32] Re: PROBLEMY Z PPC

@Andrzej Drozd, post #24

> PPC w 1200/4000/3000, jest to sprzet klasy Pentium1 200 MHz. I niczego wiecej od tego sprzetu nie nalezy oczekiwac.
> Czyli na takim sprzecie nie mozna ogladac filmow w wiekszej rodzialce niz 300x200,

To ja mam jakąś dziwną Amigę, bo akurat spokojnie mogę oglądać płynnie filmy w większych rozdziałkach. Choćby filmy z płyt VCD a ten format już ma większą rozdziałkę.
Używałeś kiedyś FroggereNG lub AMP?
Nie wprowadzaj innych w błąd i nie wrzucaj do jednego worka BPPC i CSPPC, jak i A1200 i A3000 czy A4000.
[#33] Re: PROBLEMY Z PPC

@devsiok, post #27

Jak chcesz mieć wypasioną Amigę, to zacznij od A4000 a nie od A1200. Nie będziesz miał problemów z zasilaniem czy chłodzeniem.
[#34] Re: PROBLEMY Z PPC

@kmilota, post #32

a jak jest z divx ??

[#35] Re: PROBLEMY Z PPC

@arti4-92, post #34

Normalnie. Przecież ten format odtwarza Amiga. Tylko wiadomo że płynności przy filmach z rozdzielczością poziomą 640 nie ma. Ale po przekonwertowaniu do np. 400 już można oglądać.
[#36] Re: PROBLEMY Z PPC

@kmilota, post #35

Tylko trzeba pamiętać, że 604 zastosowany w kartach dla A4000 jest ze dwa razy szybszy od 603e siedzącego w kartach dla A1200. A sytuację A1200 pogarsza fakt zastosowania w BlizzachPPC 32 bitowej szyny danych.
Co i tak nie zmienia faktu, że układem odniesienia dla 604 jest stary Pentium II podobnie taktowany (takie porównania marketingowe stosowano w czasach gdy właśnie te dwa układy królowały w obszarze swoich architektur).
Prawdę mówiąc zdaję sobie sprawę że nawet G4 1 GHz w moim Pegu jest już dzisiaj niestety przestarzałym truchłem (chociaż akurat DiVX odtwarza płynnie niezaleźnie od rozdzielczości, podobnie DVD). I uprzedzając odkrywcze pytania w rodzaju "czy nagle mój G4 zwolnił" odpowiem: nie nie zwolnił, jest tak szybki jak zawsze (podobnie jak 604 są tak samo szybkie jak wtedy gdy opuściły fabrykę). Po prostu wzrosły moje wymagania, tym bardziej że 7447 1 GHz nie jest już dawno na topie, nawet w trochę przyhamowanej niestety w rozwoju rodzinie PPC :)
[#37] Re: PROBLEMY Z PPC

@kmilota, post #32

A niech no ci tam bedzie :P
BlizzardPPC to Pentium1 200 MHz, natomiast CyberStormPPC to ten sam Pentium przetaktowany do 300. Tak czy inaczej normalnych filmow DIVX lub XVID w rozdzialce okolo 640 na iles tam, juz nie ogladniesz. Do tego potrzeba nieco mocniejszego sprzetu. Cos jak Pentium3 500MHz lub G3 600 MHz, ale jak wiemy, G3 lubi juz podobno nieco rwac przy bardziej wymagajacych kompresjach.

Używałeś kiedyś FroggereNG lub AMP?

Kiedys uzywalem, ale to dziadostwo juz jest. Od dawna nie maja aktualizacji kodekow.
Teraz to sie uzywa MPlayera i DVPlayera. Nie uzywales?

Ostatnia modyfikacja: 22.05.08 23:32
[#38] Re: PROBLEMY Z PPC

@arti4-92, post #34

do tego jest np manta ;)

[#39] Re: PROBLEMY Z PPC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #38

a do grania PS3 ;) - nawet taniej wyjdzie od wypasionej Ami :)
[#40] Re: PROBLEMY Z PPC

@Andrzej Drozd, post #37

z AMP jest roznie pierwsze wersje dzialaja bardzo dobrze i najlepiej (szybko) tylko na AGA (filmy VCD prosto z cedaka ogladalem jeszcze na BPPC 200 + AGA z opcja 18bit audio 14bit 1/2), nowsze wersje dzialaja dobrze juz tylko na kartach GFX, ostatnia wersja to juz wogole jest skopana, bo nawet mpeg1 tna.

Ostatnia modyfikacja: 23.05.08 01:08
[#41] Re: PROBLEMY Z PPC

@Andrzej Drozd, post #37

> Teraz to sie uzywa MPlayera i DVPlayera. Nie uzywales?

Wiesz, jakoś te programy nie działaja na mojej Amidze.
[#42] Re: PROBLEMY Z PPC

@kmilota, post #41

mega rotfl

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem