kategoria: A1200
[#1] Igame problem z lcd
Powitać wszystkich. A1200 workbench 3.2 i lcd samsung 741mp. Problem z wyświetlaniem igame , po uruchomieniu się nie włącza . Na monitorze crt commodore działa bez problemu. Może ktoś wie jak to rozwiązać. Z góry dzięki i pozdrawiam
1
[#2] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #1

Czym podłączasz ten monitor do Amigi? Jaki tryb graficzny masz ustawiony w workbenchu.
1
[#3] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #1

Jakiego złącza w samsung 741mp używasz gdy podłączasz go Amigi ?
1
[#4] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #1

Cześć dzięki za kontakt . Kablem EURo od monitora i szeregowym od Amigi . Rozdzielczość standardowa jak w worbench. Grubszy kabel kupiony na olx .

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2026 08:24:18 przez Cygi1975

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2026 08:34:05 przez Cygi1975
[#5] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #1

Przedziwne, przecież iGame działa w okienku WB, więc jeżeli masz pulpit na ekranie, to uruchomienie iGame nie ma totalnie nic wspólnego z monitorem
[#6] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #4

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2026 08:50:44 przez Gandalf
[#7] Re: Igame problem z lcd

@Jacques, post #5

I to jest zagadka :) sam tego na pewno nie ogarnę, chociaż już szukałem różnych rozwiązań . Dzięki
[#8] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #7

Nagraj filmik i pokaż zagadkę, OK?
[#9] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #7

Wymagania iGame spełnione?

https://winterland.no-ip.org/igame/files.html
[#10] Re: Igame problem z lcd

@karolb, post #9

Filmiku nie ma co nagrywać . Klikam na ikonę i brak reakcji dysku . Przy crt klikam widać po dysku że wczytuje gry i pokazuje obraz igame z grami . Tyle :/ Co śmieszne tak jest jak sam wszystko robiłem od podstaw workbench 3.2.3 i igame jak i na obraziach zciągniętych z netu . A z tymi obcjami Tak wsio ok jak działa na crt to spełnione

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2026 10:42:45 przez Cygi1975
[#11] Re: Igame problem z lcd

@Cygi1975, post #10

Jak dla mnie ma wielki sens, ale nie będę drążył, czary mary. Ikona i dysk nie wiedzą jaki masz podłączony monitor.
Nie takie wątki tu bywały, if you know what I mean...
[#12] Re: Igame problem z lcd

@Jacques, post #11

Ok nagram jak to tylko będzie możliwe . Około 16 maja teraz nie jestem w stanie . Dzięki jeszcze raz !!!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem