[#1] MUI i "tematy" ('themes')
Witam! Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem monitora LCD 17". Wszystko fajnie, tylko te literki zrobiły się jakieś takie małe. ;) Jako, że nie specjalnie mam czas na siedzenie i ustawianie wszystkiego w MUI (czcionki, podkłady, trochę tego jest), a moje ustawienia MUI cześciowo pamiętają jeszcze czasy układów AGA i PAL: HiRes Non-laced (jakoś nie chciało mi się tego zmieniać, gdy miałem już monitor 15" ;) poszukuję jakiś "gotowców" z ustawieniami. Czy ktoś orientuje się, czy istnieje jakaś strona z "tematami" do MUI? Pozdrawiam, Marek Szyprowski

[#2] Re: MUI i "tematy" ('themes')

@Marek Szyprowski, post #1

spawdz moze na aminecie...
[#3] Re: MUI i "tematy" ('themes')

@KAM_, post #2

Nic ciekawego nie znalazłem...
[#4] Re: MUI i "tematy" ('themes')

@Marek Szyprowski, post #3

A ja się zastanawiam dlaczego nie mogli by juz zmienic status MUI na free, przecież ten programik (choć rewelacyjny) ma juz za soba kilka latek... Czy zawsze programy, ktore moga cos wiecej musza byc komercyjne? Wg. mnie MUI powinien byc juz darmwym pakietem... Pozdro

[#5] Re: MUI i "tematy" ('themes')

Wykasuj preferencje MUI z env: (najlepiej je zabezpiecz), nastepnie skonfiguruj glowne okno MUI (prefsy) oraz ustaw odpowiednie wielkosci fontow. Od tej pory wszystkie programy beda korzystaly z globalnego ustawienia. Pozniej pozostanie tylko zmiana tapetki (o ile bedzie to konieczne) i zapamietanie wielkosci i miejsce ustawiania okna (a to mozna zrobic bardzo szybko przed uzyciem programu).
[#6] Re: MUI i "tematy" ('themes')

@figaro_79, post #4

Nie jestes autorem wiec mozesz sobie gadac do woli. Nowe wersje mui sa w MOS i maja byc dla OS4
[#7] Re: MUI i "tematy" ('themes')

CoolMUI. Adres do strony jest i był od lat w Teleporcie.

[#8] Re: MUI i "tematy" ('themes')

@Andrzej Drozd, post #5

Bez przesady. To wiem, chodzi mi o to, że nie chciało mi się ustawiać czcionek, backgroundów, etc nawet dla głównych prefsów, ale cóż, chyba będzie trzeba... Może by zrobić dział, do którego każdy chętny mógł przysłać swoje prefsy z MUI? Niektórzy mają naprawdę ładnie skonfigurowane i dopracowane co do szczegółu okienka.

Tak, wiem, przesuwanie ikonek i ustawianie tapetek to główne i jedyne zajęcie amigowców ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem