[#1] W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA
https://github.com/pulchart/cfd#autoboot--automount-rom-resident

Jest skrypt do stworzenia specjalnego kicka w oparciu o 3.2.2.
Nie wiem jak z resztą i czy przez loadmodule dało by radę ale doczekaliśmy się :)
5
[#2] Re: W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA

@ppill, post #1

Kurde, to ciekawe jest. Testowałeś to Z tego co zrozumiałem to należy dorzucić do kicka dwa pliki i będzie można odpalać system z karty CF. Ciekawe jak z wydajnością.
[#3] Re: W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA

@QkiZ, post #2

A to nie można do tej pory? składam Amige, czekam na przejsciówkę, kabelek mam. Karty CF w ilości 4 już są i nie można bootować? żeby machać systemami, czy tam softem... ?
[#4] Re: W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA

@habit, post #3

No nie, bez modyfikacji kickstarta nie zbootujesz z PCMCIA.
[#5] Re: W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA

@QkiZ, post #4

Archos Overdrive potrafi. Tam jest to ciekawie rozwiązane - 64kB pamięć działająca jak dysk na pcmcia odpala s-s i mountuje dysk podpięty do kontrolera będącego na tej samej karcie pcmcia. Po mouncie rusza s-s z tego dopięto dysku ide.
[#6] Re: W końcu możliwy boot z kart CF pod PCMCIA

@habit, post #3

Można było ale tylko z karty SRAM ok, racja
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem