[#1] przelacznik procesorow ppc ??
Jest mozliwe wykonanie przelacznika do procesorow w ppc ? np mam wmontowane w jedna ppc 2 procesory 60/50 i 40/33 i przelacznik do zmiany tak jak w kickstarcie ?
[#2] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@devsiok, post #1

10 przełączników KWM na monitor vga i możesz przełączać się między kartami :P, oczywiście i tak będziesz musiał wyłączyć amige ;)

[#3] zdecyduj sie

@devsiok, post #1

chcesz przelaczac miedzy dwoma ppc czy dwoma 68k? i po co??
[#4] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@devsiok, post #1

Nie wiem skad ta wizja - po co ci 2 x 68k/ppc. Oprogramowanie samo przelacza sie pomiedzy PPC, a 040/060...

[#5] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@Lokaty, post #4

On chce mieć 040 i 060 na jednym bppc i móc się przełączać między nimi :)

[#6] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@arti4-92, post #5

teoretycznie nie wydaje się to skomplikowane, wydaje się być możliwe - praktycznie chyba też, bo sam nawet kiedyś o czymś podobnym myślałem, nawet orientowałem się w animarcie i gośc odpisał że możliwe byłoby cos takiego do wykonania - podał mi nawet cenę, nie pamiętam jednak ile bo było to ze 2 lata temu... A w zasadzie czy to jest tak bardzo potrzebne? chyba 040 i 060 są w miarę kompatybilne...(?)

[#7] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@zangief, post #6

Teoretycznie jest to skomplikowane.
Mamy mało miejsca a musimy w miejsce motoroli wstawić płytkć z dwoma.
Do tego z przełączeniem procesora musimy zmienić napićcie zasilania i oscylator. Gdyby nie fakt że to sprawa pojedynczego egzemplarza to lepiej było by nowa kartć zaprojektować i zrobić.

Pozdrawiam
[#8] Re: przelacznik procesorow ppc ??

@RadoslawF, post #7

Nie wspominajac o firmwarze karty ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem