kategoria: Programy
[#1] RetroAgent
Nie masz czasu uporządkować swojej biblioteki gier? Masz pomysł na program lub grę ale nie umiesz programować? Lubisz wydawać polecenia a jak ktoś wykona je źle bo źle cie zrozumie to lubisz kogoś ochrzanić. ale mamy XXI wiek i nie można bezkarnie tego robić? Ten program jest dla Ciebie.

Przedstawiam twojego własnego agenta działającego na AmigaOS w przyszłości na MorphOS.

Wymagania AmigaOS 3.2 (może zadziała na starszych, na razie nie testowany), Najnowsze AmiSSL, stos 1mb, klucz api do dostawcy AI zapewniającego API kompatybilne z OpenAI v1 lub lokalny model odpalony na pececie czy macu.

Filmiki są mega nudne, można je przewinąć w większości nic się nie dzieje bo model AI odpalony lokalnie bardzo długo procesuje żądania. Póki co tego nie udostępniam bo wstyd ale ciekaw jestem co sądzicie. Być może coś z tego będzie o ile nie dopadnie mnie tzw. słomiany zapał.

Docelowo też planuje prosty interfejs w MUI bo konsola w amidze ma małe możliwości a w mui chcę ewentualnie zrobić coś jak priv na irc tylko że z modelem językowym. Jednak zanim do tego dojdę chcę mieć działającą funkcjonalność.

1
[#2] Re: RetroAgent

@jarokuczi, post #1

[#3] Re: RetroAgent

@Katarzyna, post #2

Ja używam tego:

https://aminet.net/package/util/misc/AmigaGPT

To trochę inne narzędzie, to moje działa bardziej autonomicznie, może tworzyć pliki a nawet tworzyć i kompilować programy. Nie chodzi tylko o rozmowę z AI. Na razie brakuje wielu funkcji. To można porównać do codex, claude code albo gemini-cli.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem