[#1] Zasilacz do wypasionej A4000
No to ten. Ponieważ na dniach stanę się szczęśliwym (?) posiadaczem TF4060, a w swoją A4000 planuję wrzucić jeszcze sporo innych gratów (patrz sygnatura) otwarłem sobie obudowę mojej Amisi i z przerażeniem zobaczyłem, że tam jest jakiś zasilacz made Skynet in China o oszałamiającej mocy 145 W. Boję się ją na razie włączyć. Jaki zasilacz polecicie?
[#2] Re: Zasilacz do wypasionej A4000

@OSH, post #1

Mi działa z PPC i Voodoo3 na Chińszczyźnie :). W kwestii nowych zasilaczy trzeba koniecznie patrzeć na wydajność prądową linii 5V bo większość obecnie ma potężną linię 12V (chyba do zasilania kart graficznych, które mają przetwornice na karcie?) a 5V może się okazać słabsza niż w Chińszczyźnie.
[#3] Re: Zasilacz do wypasionej A4000

@bfgmatik, post #2

No właśnie. Dlatego pytam, bo Ragnarok i Radeon 9250 będą żreć sporo prądu, nie mówiąc o TF4060.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2026 11:54:56 przez OSH
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem