[#1] TF4060 - odprowadzanie ciepła
No to tak. Przyszła mi TF4060. Wszystko w pytę ale chciałem bez CPU - i teraz pojawia się problem. Mam rev. 6, ale chciałbym sobie zabezpieczyć to cudo przed przegrzaniem. Na PC problemu nie ma - pasta termoprzewodząca, odpowiednio zamocowany radiator, na to wiatraczek i hula. Ale to jest Amiga i tu trzeba kombinować: po pierwsze jak przykleić radiator? taśmą termoprzewodzącą (co sugeruje mi szanowny alt_) czy termopadem? Jeżeli tym drugim, to jakiej grubości? I na to musi pójść wentylatorek - coś polecacie?
[#2] Re: TF4060 - odprowadzanie ciepła

@OSH, post #1

Pasta termoprzewodząca a na rogach (4 kropki kleju termoprzewodzącego). W razie W da się ściągnąć radiator. Do tego wiatrak Noctua 40x40x20mm 12v- jest miejsce więc śmiało można dać wyższy wentylator- większy przepływ powietrza a nawet dać rezystor gdyby wentylator był zbyt głośny.
Sam tak mam zrobione w a4000d i a4000T z tym że mam tam karte Bfg9060.
1
[#3] Re: TF4060 - odprowadzanie ciepla

@OSH, post #1

Ja mam normalnie przyklejony radiator do procka klejem termoprzewodzacym.
Co tu kombinowac, jak bardzo hcesz to jak juz bedziesz miec radiator. Mozesz pomyslec o wydrukowaniu jakiegos mocowania , ktore bedzie trzymac radiator np. za procesor i do tego maly wentylator.
[#4] Re: TF4060 - odprowadzanie ciepła

@OSH, post #1

Do 040 był zakładany standardowo radiator z takim oryginalnym sprężynowym mocowaniem za rant procesora . Zdobądź go a twoje problemy się rozwiążą.....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem