[#1] OS3.5 i 3.9 instalacja
Witam !
Mam problem . Czy da sie zainstalowac systemy OS3.5 i 3.5 bez użycia CD-ROM ??? Mam amige polaczana z PC przez RS-232 . Oba systemy na CD romach . da sie przegrac na hdd do amigi , ale jak z hdd zainstalowac ???
moze emulowac cd na amidze - jak ?? MOŻE KTOS WIE ?

Pozdr
Tomek
[#2] Re: OS3.5 i 3.9 instalacja

@IVAN, post #1

Na prawde latwiej bedze, jak na momet instalacji AmigaOS3.5/3.9 przelozysz CDROM z peceta do Amigi.
[#3] Re: OS3.5 i 3.9 instalacja

@Krzysztof, post #2

a czy taka instalacja z hhd na hdd w amidze jest mozliwa ???
( mam 2.5 '' hdd w amidze ! )
[#4] Re: OS3.5 i 3.9 instalacja

@IVAN, post #3

W Amidze jest wszystko mozliwe. Czyli jak zainstalujesz z plytki AmigaOS 3.9 na jakims twardzielu, to spokojnie partycje systemowa przegrasz na nowy twardziel i AmigaOS uruchomi sie z tego twardziela. A co rozumiesz przez instalacjë z hdd na hdd? Chcesz cala plytke instalacyjna przegrac na twardziela, a dopiero potem instalowac?
[#5] Re: OS3.5 i 3.9 instalacja

@Krzysztof, post #4

tak , Z PC kabelkiem na hdd do amigi ( chyba nie wszystkie pliki z plytyOS sa potrzebne ) spakowac na PC przeslac do amigi - rozpakowac na amidze i instaowac ????
[#6] Re: OS3.5 i 3.9 instalacja

@IVAN, post #5

A skąd wiesz które pliki nie są potrzebne? Zresztą ta operacja o której piszesz będzie trwała dłużej niż przełożenie na czas instalacji systemu CDROMa z peceta do Amigi. Poza tym bez Oryginalnei płytki z AmigaOS3.5/3.9 w Amidze nie zainstalujesz sobie BoingBagów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem