[#1] różne wersje obudów
Czołem.
Miałem kiedyś i obecnie widzę na Olx egzemplarz A600 z początków produkcji (niski nr seryjny) tego modelu. Jeżeli ktoś jest niezorientowany na czym polega wyjątkowość tychże, to wyjaśniam - pierwsze egzemplarze miały zaokrąglone otwory portów joy/mysz i otwór na pcmcia z dodatkowymi nacięciami:

W przypadku używania myszek z prostokątną wtyczką rodziło to problemy ze stykiem (wtyk ledwo wchodził w gniazdo).

O ile kojarzę niuanse w obudowach A500 typu tłoczone logo C=, to jak sprawa ma się w innych modelach? Czy np. spotykacie A1200 (i inne modele), których obudowy jakoś zmieniały się z czasem?
[#2] Re: różne wersje obudów

@-tbn-, post #1

W środku jest oznaczenie rewizji obudowy, porównaj.
[#3] Re: różne wersje obudów

@-tbn-, post #1

W mojej A500 mam dół obudowy wersji z wytłoczonym logo C=, a górę z białym badge Commodore A500. Jedna z drugą nie spaja się idealnie, tak jak by góra była ciut szersza, o milimetr, nie więcej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem