kategoria: A4000
[#1] lądowanie w CLI
Cześć,
w mojej A4000D ,,walczyłem" z uruchomieniem CD0: W pewnym momencie przestał działać miękki (ciepły) reset Ctrl+Amiga+Amiga. Po ciepłym resecie system zatrzymywał się w CLI, brak było przypisań assign. Sporo czasu mi zajęło zanim ustaliłem, że powodem są dwie linie w startup-sequence, a w zasadzie ta druga:
BindDrivers
Mount DEVS:DOSDrivers/"(#?.info)

Obecnie mam zainstalowany system 3.2.3 Drivery CD0, PC0, AUX, ... zainstalowane z wersji 3.2

Domniemuję, że problem stwarzają drivery napędów zdefiniowanych w DEVS/DODDrivers i w Storage ale jestem w rozterce - niby wszystko aktualne, a jednak. Gdy zakomentuję te linie w startup-sequence - ciepły reset działa. Spotkaliście się z tym problemem?
Informuję, że mam firmowy adapter IDE i firmowy CF 8GB.
Macie jakieś sugestie?
Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2026 20:08:21 przez vienio
[#2] Re: lądowanie w CLI

@vienio, post #1

Po co tam jest ten cudzysłów? Tak to powinno wyglądać:
BindDrivers
Mount DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2026 21:26:03 przez Krashan
[#3] Re: lądowanie w CLI

@vienio, post #1

Wywal wszystko z DEVS:DOSDRIVERS czego nie było w standardowej instalacji 3.2.x
Wszelkie nowe mountlisty trzymaj w STORAGE/dosdrivers.
Wywołuj je w CLI albo z ikony.
Mniej problemów na przyszłość.
[#4] Re: lądowanie w CLI

@Krashan, post #2

Mój błąd pisarski - jest tylda
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem