[#1]
Recap i zakupy w nowo zakupionej A600
Cześć wszystkim, z tej strony Michał. Jestem tu nowy, więc na wstępie wielkie siema dla całej społeczności.
Po 30 latach przerwy (swoją poprzednią Amigę sprzedałem gdzieś w 1995 czy 1996 roku) znowu stałem się posiadaczem A600. Sprzęt jest używany i niestety nie ma wymienionych kondensatorów.
Mam do Was konkretne pytanie: czy w Polsce tylko te dwie firmy zajmują się tym profesjonalnie (trafiłem na namiary na BadBat.pl i Kompikor)? Jest na rynku ktoś jeszcze godny polecenia?
Najbardziej interesuje mnie Śląsk ; sam jestem z Rudy Śląskiej. Znacie kogoś na miejscu, kto dobrze ogarnia sprzęt i mógłby mi w tym pomóc?
Z góry dzięki za odpowiedzi .
A przy okazji, jako że to mój powrót do Amigi po latach, chyba trochę popłynąłem z zakupami na start. Ale chcę, żeby to wszystko fajnie i nowocześnie hulało, więc na poczet A600 wjechał już taki zestaw:
- Karta turbo Furia.
- Rozszerzenie pamięci CHIP PiggyBackNot v2
- Indivision ECS V2
- moduł RTC
- Dodatkowo karta CF z AmigaOS 3.2.2 i kości ROM 3.2.3. ( choć to jeszcze w koszyku )
Zerknijcie na to chłodnym okiem i dajcie znać – dobrze to skompletowałem, czy trochę mnie poniosło .
Ostatnia aktualizacja: 21.06.2026 19:41:45 przez Michał78