[#1] Amiga 2000 / 1MB Chip
Witam.

Kupiłem niedawno Amigę 2000 z kartą emulatora sprzętowego PC/ XT. Amiga wyposażona jest w 1MB Chip Ram i tu zaczynają się schody. Wersja płyty głównej 6.2.

Nie mogę uruchomić niektórych gier (np. Turrican II). Nieodpala także demo Phenomena. Pojawia się radosne Guru :)

I tu moje pytanie: czy istnieje możliwość przełączania pamięci na 0,5 Chip + 0,5 Slow? Ewentualnie całkowitego odłączenia 0,5MB.

A może ktoś z Kolegów posiada na zbyciu kartę do A2000 (HDD + Fast)?
[#2] Re: Amiga 2000 / 1MB Chip

@mjd, post #1

Zobacz na Allegro, ktoś wystawił kartę z 1 MB Fast Ramu za małe pieniądze w sloty Zorro.

[#3] Re: Amiga 2000 / 1MB Chip

@AS, post #2

To nie chodzi o fast, tylko o pamięć SLOW, niektóre gry radośnie ( ;) )
testowały obszary pamięci w poszukiwaniu SLOW, bez niej się nie odpalały. Rzadki wypadek ale się zdarzało. Niestety nie wiem czy w A2000 jest możliwość zrobienia 512KB CHIP+512KB SLOW.
[#4] Re: Amiga 2000 / 1MB Chip

@abcdef, post #3

Gry które wymagały pamięci SLOW mozna uznać za pojedyńcze sztuki. Cześciej wymagały więcej niż 1 MB, lub wymagały pamięci FAST, a SLOW udaje pamięć FAST tylko, że jest wolniejsza. I oto chyba chodzi koledze, gdyż na końcu pyta, czy ma ktoś na zbyciu kartę z pamięcią. Zresztą na Amidze 2000 nie da się uzyskać pamięci SLOW.

Ostatnia modyfikacja: 01.06.08 13:30
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem