[#1] Amiga Vision
Natknąłem się przypadkiem na ten projekt, który jest lżejszą i chyba bardziej przyjazną w instalacji formą AGS i przy okazji testując przelotkę SD na CF jestem bardzo miło zaskoczony tym jak to wygląda szeroki uśmiech

https://amiga.vision/
1
[#2] Re: Amiga Vision

@lukjan, post #1

Mi ta nazwa kojarzy się głównie z oprogramowaniem Amig 3000 w okresie jej sprzedaży. Ulotki reklamowe są często z Amiga Vision.
[#3] Re: Amiga Vision

@Rafał A-3000, post #2

No to mnie bardziej się kojarzy z CommodoreOS Vision (https://www.commodoreos.net/CommodoreOS.aspx), bo o tym co opisałeś nie widziałem nawet w czasach C=.

A wracając do tego Amiga Vision, to po wyjściu do WB jest dostęp do pakietu oprogramowania zarówno muzycznego jak i graficznego, sieciowego itp, więc nie tylko gry i dema wybierane z bardzo fajnego menu z losową muzyczką w tle.

Jest nawet dostęp do karty CF w PCMCIA jak ktoś ma podpiętą z FAT32.

Bardzo fajne to jest.

Niestety nawet w tym przypadku nie działa mi Walker (WHDLoad). Może to przez CPU 060 ?
[#4] Re: Amiga Vision

@lukjan, post #3

Z Wiki:
1. Oryginalne Amiga Vision (lata 90.)Wraz z premierą potężnej stacji roboczej Amiga 3000 w 1990 roku, firma Commodore dołączała do niej oprogramowanie o nazwie AmigaVision.

Do czego służyło: Był to system authoringowy (narzędzie do tworzenia prezentacji) oparty na ikonach, który pozwalał użytkownikom łączyć grafikę, dźwięk, animacje oraz sterować urządzeniami zewnętrznymi.

Zastosowanie: Działało to podobnie do dzisiejszego programu PowerPoint, ale z większym naciskiem na multimedia i interakcję, i było używane m.in. do tworzenia prostych reklam telewizyjnych czy prezentacji.

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2026 12:17:51 przez Rafał A-3000
2
[#5] Re: Amiga Vision

@Rafał A-3000, post #4

Był to system authoringowy (narzędzie do tworzenia prezentacji) oparty na ikonach, który pozwalał użytkownikom łączyć grafikę, dźwięk, animacje

No to w tym pakiecie jest zainstalowana ScalaMMszeroki uśmiech
[#6] Re: Amiga Vision

@lukjan, post #5

Ja jej nie widzę.

[#7] Re: Amiga Vision

@Rafał A-3000, post #6

Ale miałem na myśli ten z 2026 roku
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem